Nu kan fler välja Länsförsäkringar som förvaltare av sin tjänstepension

Idag har Collectum meddelat vilka bolag som anställda med kollektivavtalade tjänstepensionen ITP kan välja som förvaltare de närmaste fem åren. Länsförsäkringar är ett av dessa. ”Att vi blir valbara inom ITP är en bekräftelse på att våra erbjudanden och produkter är riktigt bra och prisvärda, säger Sara Rindevall, tillträdande VD Fondliv, Länsförsäkringar AB.

Sara Rindevall

Collectum, som är valcentral för ITP, upphandlar regelbundet vilka bolag som ska vara valbara inom ITP. I processen har Collectum utvärderat offerter från totalt nio fondförsäkringsbolag. Kategorierna som granskats är bland annat avgiftsnivåer och prestation med syftet att ge så hög pension som möjligt. 

Länsförsäkringar är sedan tidigare valbart inom de övriga tre stora avtalsområdena i kollektivavtalad tjänstepension för privatanställda arbetare, anställda inom kommuner och regioner samt statsanställda.

Fakta om ITP

Tjänstepension ITP är en överenskommelse mellan Svenskt Näringsliv och PTK. Totalt omfattas 2,6 miljoner privatanställda tjänstemän på arbetsmarknaden. Valcentral för ITP är Collectum som på parternas uppdrag också utför upphandling av valbara försäkringsgivare ungefär vart femte år. Det nya ITP-avtalet börjar gälla den 1 oktober 2023.

Se alla nyheter