Tycker du att det är viktigt att dina pensionspengar investeras ansvarsfullt?

Är det viktigt för dig att dina pensionspengar investeras så att de bidrar till en positiv samhällsutveckling? En undersökning som Novus gjort på uppdrag av Länsförsäkringar visar att pensionskapitalet investeras ansvarsfullt är viktigt för 31 procent av svenskarna. Betydligt fler, drygt hälften, svarar att avkastningen är viktig och 37 procent svarar avgiftens storlek.

– Avkastningen är ju direkt relaterad till hur stort pensionskapital man får den dagen man ska plocka ut sin pension, och det är givetvis viktigt att man inte låter dyra avgifter äta av kapitalet. Men faktum är att det idag finns många ansvarsfulla fondalternativ att välja bland som kombinerar god avkastning och relativt låga avgifter, samtidigt som pengarna bidrar till en positiv samhällsutveckling, säger Trifa Chireh, pensionsekonom på Länsförsäkringar.

Oavsett om du sparar själv eller i tjänstepension pågår pensionssparandet generellt under en lång period där tiden mellan den första premieinbetalningen och den sista utbetalningen från försäkringen kan stäcka sig över flera decennier.

– Genom att välja hållbarhetsinriktade fonder kan ditt sparande investeras i bolag som erbjuder lösningar på olika hållbarhetsutmaningar samtidigt som sparandet också bidrar till att bolag ställer om sin verksamhet genom fondernas möjlighet att påverka bolag i rätt riktning.

Här kan du läsa mer om våra hållbarhetsinriktade fonder.

Här kan du läsa pressmeddelandet om undersökningen.

Länsförsäkringar erbjuder flertalet hållbarhetsinriktade fonder fondutbudet för dig som kund. Fonderna har tydliga strategier att välja in, välja bort och påverka bolag som ingår i fonderna för att bidra till en ansvarsfull samhällsutveckling.

Se alla nyheter