Illustration av person som läser om företagslån på dator.
Illustration av person som läser om företagslån på dator.

Företagslån

Vi erbjuder företagslån till företag som är i behov av finansiering för att kunna ta nästa kliv och bli än mer konkurrenskraftiga.

 • Personlig rådgivare som kan din bransch
 • Individuell återbetalningsplan
 • Företagslån anpassat efter investering

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Låna till ditt företag

Behöver du hjälp med finansiering för att fullfölja dina planer för företagets framtid? Det kan handla om att köpa nya fordon, införskaffa ny teknik eller etablera företaget inom flera segment eller marknader. Vi gillar att hjälpa ambitiösa företag att nå sina mål. Därför är våra företagslån anpassade till varje företags verksamhet och behov, samt investeringens livslängd.

Hur fungerar företagslån?

Möjligheten till företagslån varierar från bolag till bolag. Hur mycket du kan låna beror på flertalet faktorer som exempelvis egen kontantinsats, återbetalningsförmåga och eventuella finansiella säkerheter.

Företagslån till aktiebolag

Aktiebolag klassas som juridisk person. Oftast krävs det en personlig borgen från ägarna för att ta lån. Det innebär att personen som gått i borgen blir återbetalningsskyldig om bolaget inte kan återbetala lånet enligt plan.

Företagslån till enskild firma

Befinner sig din enskilda firma i en tillväxtfas och behöver kapitaltillskott för att kunna växa och investera? Eftersom enskilda firmor inte är egna juridiska personer tecknas lånen i ägarens namn.

Görs en kreditprövning vid låneansökan?

En rutinmässig kreditprövning görs vid varje låneansökan. Det innebär att vi granskar företagets senaste bokslut, resultat- och balandsrapport samt framåtriktad budget för att säkerställa företagets ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. Kreditprövningen ligger till grund för vår totala bedömning och likaså lånevillkoren med tillhörande räntesats. 

Vanliga frågor om företagslån

 • Bolaget ska vara aktivt och registrerat i länet
 • Budget för kommande eller innevarande år
 • Aktuell verksamhetsbeskrivning
 • Bokslut
 • Balans- och resultatrapport för innevarande år
 • Inga betalningsanmärkningar på bolaget, dess styrelse eller ägare

Ja, när du ansöker om företagslån hos oss görs alltid en kreditprövning.

Ja, när du ska investera i maskiner, fordon eller inventarier kan leasing och avbetalning vara fördelaktiga finansieringsmöjligheter för dig som företagare.
Vi erbjuder leasing och avbetalning som betalningslösningar via Wasa Kredit. Tillsammans hittar vi ett finansieringsupplägg som passar dig och ditt företag bäst.