Premiär för ny biski i Asby

I lördags förmiddag invigdes den nya biskin i Asbyalpina, Ydre. Både Länsförsäkringar Östgöta och SISU är med och sponsrar biskin som sedan i torsdags finns på plats i Asby. Förhoppningen är att fler vuxna och barn ska kunna vara med och åka alpint i backarna i Asby.

Biski i backen
Foto: Mikael Landelius, Länsförsäkringar Östgöta

- Det betyder mycket för oss i föreningen att nu ha en biski att erbjuda. Vi vill att fler ska kunna njuta av anläggningen och åka i backarna här. Samarbetet med Länsförsäkringar Östgöta och SISU har nu gjort det möjligt att personer med funktionsvariation också kan åka, säger Anders Stjärne, ordförande i Asbyalpina.

I ett soligt Asby premiäråkte på lördagen Therése Sunderborn Quarfordt biskin tillsammans med Robert Johansson, som är utbildad medåkare.

En biski består av en stabil sits monterad på två skidor. Skidorna kantställs simultant när sitsen lutas. På så sätt och genom att vrida överkroppen svänger en biski. Biskiåkare kan åka med stavar eller ta hjälp av en medåkare som kan styra och bromsa.

- Vi vill att alla östgötar ska känna sig inkluderade och trygga när de utövar sina idrotter. Därför känns det fantastiskt kul att få bidra till biskin i Asby tillsammans med SISU, säger Ewa Lindholtz, sponsringsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta.

Tidigare i höstas blev Länsförsäkringar Östgöta FairPay silver-certifierade, vilket innebär att man har tagit ytterligare steg för att sponsringen ska bli helt jämställd. Även det arbetet är en del av bolagets strategi att inkludera och skapa trygghet för östgötarna.

Dokument & länkar

Länsförsäkringar Östgöta är ett lokalt kundägt bolag som erbjuder privatpersoner och företag en helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Visionen är att tillsammans med kunder, ägare, anställda och samarbetspartners skapa trygghet och möjligheter i Östergötland. Länsförsäkringar Östgöta är ett av 23 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag.

Se alla pressmeddelanden