Trygghetspaketet

Uppkopplat larm, hemförsäkring och Bo kvar!

Produkter och tjänster för din trygghet - nyhet för 2023!

Ett komplett larmsystem för dig som vill ha ett smart, modernt, trådlöst och smidigt hemlarm och som skyddar både mot brand, vatten och inbrott.
Vårt erbjudande riktar sig till dig som har eller är intresserad av att försäkra sitt boende hos oss.

Om du vill veta mer så fyll i dina kontaktuppgifter så ringer vi upp dig för ett förutsättningslöst samtal

Det här ingår i Trygghetspaketet

 1. Uppkopplat larmpaket

  Centralapparat, manöverpanel, magnetkontakt, rökdetektor, kamera (pir) och vattendetektor. Larmet är uppkopplat mot en larmcentral.

 2. Hemförsäkring med 20% rabatt!

  En hemförsäkring skyddar ditt hem, dig själv och dina saker när det oväntade händer. Väljer du trygghetspaketet betalar du 0 kr självrisk vid brand, vatten eller inbrott. Vi bjuder också på Allrisk byggnad.

 3. Bo kvar - tre månader utan kostnad!

  Vi vill att du ska kunna bo kvar, även om oförutsedda händelser inträffar. Med vårt låneskydd Bo kvar får hela hushållet ekonomisk trygghet vid ofrivillig
  arbetslöshet, sjukskrivning eller dödsfall.

 4. Liv & Hälsa

  Vi hjälper dig med dina placeringar av kapital och erbjuder pensionsrådgivning.

 5. Räntefritt renoveringslån

  Att råka ut för en skada är aldrig roligt och kan bli kostsamt även om man har en försäkring. Är du kund i Länsförsäkringar Bank och råkar ut för en ersättningsbar skada kan du låna upp till 100 000 kr.

 6. Allrisk Byggnad -  Utan kostnad

  Grundskyddet i vår hemförsäkring täcker mycket men ibland kan du behöva förbättra skyddet ytterligare.

  Därför bjuder vi dig som husägare på Allrisk byggnad som kompletterar din nuvarande Villa/Fritidshus-försäkring. Allrisk byggnad omfattar till exempel skydd för yt- och tätskikt vid läckageskada samt minskat åldersavdrag vilket kan innebära stor skillnad i kostnad för dig om olyckan skulle vara framme.

Snabb & professionell hjälp!

 1. App

  Med appen styr du ditt larm, kan ta emot push-notis vid händelser och till vissa system kan du även styra smarta produkter.

 2. Uppkopplat mot larmcentral

  Uppkopplat mot larmcentral

 3. Hjälp dygnet runt från skadereglerare

  Idag är det först när försäkringsbolaget fått in en anmälan från dig som kund som skaderegleringen kan påbörjas.

  Med vårt larm har vi möjlighet att arbeta med en proaktiv skadereglering, vilket innebär att vi inte väntar på en anmälan utan kan agerar direkt så fort larmet gått och påbörja arbetet.

  Genom att vara förutseende och agera förebyggande minskar eller minimerar vi skadorna och det lidande som detta annars kan medföra.

Larmprodukter

Trygghetspaketet

Vårt trygghetspaket innehåller en centralapparat, manöverpanel, magnetkontakter, rökdetektorer, kamera (pir) och vattendetektor. Larmet är uppkopplat mot en larmcentral.

Se alla våra produkter

Fler erbjudanden

Hemförsäkring

En hemförsäkring skyddar ditt hem, dig själv och dina saker när det oväntade händer och är ett bra ekonomiskt grundskydd. Vilken försäkring du ska välja beror på hur du bor. Om du har vårt larm installerat får du även 20% rabatt på din hemförsäkring hos Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Läs mer

Bo Kvar

Vi vill att du ska kunna bo kvar, även om oförutsedda händelser inträffar. Med vårt låneskydd Bo kvar får hela hushållet ekonomisk trygghet vid ofrivillig arbetslöshet, sjukskrivning eller dödsfall.

Läs mer

Fördelen med larm från ett kundägt bolag

Våra kunder äger oss. Det innebär att när det går bra för våra kunder så går det bra för oss som bolag. Vi har inga aktieägare som kräver vinst, utan det som blir över kan vi ge tillbaka i form av återbäring och investeringar i lokalsamhället. Läs mer här

Frågor och svar

Din faktura kommer från Kivra, e-faktura eller via epost.
Vi använder inte autorgiro som betalningsalternativ.

Du har fria väktarutryckningar för din trygghet. I samband med installationen överlämnar du en nyckel till Installatören. Vi säkerställer att nyckeln förvaras säkert hos vaktbolaget. Vid en utryckning kommer väktaren hem till dig för att återställa din trygghet. Vid behov använder de nyckeln för inre kontroll av din bostad.

Har du av misstag utlöst larmet och en väktare är på väg, kan du återkalla väktaren genom att ringa till oss.

Kontaktlarmet är ett nödlarm som du kan använda vid en nödsituation. Du kan utlösa det från manöverpanelen eller med fjärrkontrollen. Larmet kommer att motringas och vi begär en personkod från den som svarar på plats. Använd endast detta om du behöver hjälp och inte kan kontakta 112 själv.

Alla batteridrivna tillbehör utför regelbundet test av batteristatus. När batterikapaciteten börjar ta slut, indikeras detta på manöverpanelens varningssymbol. När en indikation om lågt batteri visas, bör dessa bytas snarast.
Du kan beställa nya batterier genom att kontakta oss på 031-350 20 15

 1. Att öppna en larmdetektor utlöser sabotagelarm. Kontakta därför larmcentralen på telefonnummer 020–211 900 innan batteribyte sker.
 2. Öppna detektorn eller manöverpanelens kapsling. Se beskrivning nedan.
 3. Ta ur detektorns batterier.
 4. Vänta minst 10 sekunder innan nya batterier installeras. Var noga med att använda batteri av god kvalitet och rätt typ.
 5. Stäng detektorns kapsling och testa dess funktion. Rörelsedetektorer testas genom att man rör sig framför denna inom 10 minuter efter man stängt kapslingen. Detta indikeras med rött ljus på detektorn. Magnetkontakter testas genom att öppna dörren, detta indikeras med rött ljus på detektorn.

Läs mer om vad som gäller just din enhet här

I de fall där larmet löser ut och direkt larmas av med kod eller larmbricka registreras det som en behörig avlarmning. När en behörig avlarmning sker meddelas du av Larmcentralen via ett sms. Skulle du få ett sms om behörig avlarmning men misstänker att något inte stämmer kan du alltid nå oss på 031-350 20 15

Frågor? Hör av dig till kundservice så berättar vi mer!

Larmet går när någon larmprodukt aktiveras, tex när brandvarnaren registrerar rök, när en dörr öppnas eller när någon passerar en rörelsedetektor.

Larmet programmeras oftast för passage, dvs att du ska kunna aktivera larmet men sedan gå in/ut genom dörren, innan larmet larmar. Hur detta ska ske och vilka produkter som ska vara fördröjda anpassas efter din bostad av installatören på plats.

Så snabbt som det är möjligt! Om ditt larm går till utryckning av väktare så får väktaren informationen omedelbart. Men hur lång tid det tar därefter skiftar beroende på många variabler; ort, tid på dygnet och året, väderlek, belastning osv.

Är det bråttom och akut – ring 112.

Nej, vi samarbetar med auktoriserade väktarbolag som utgår nära dig. På många orter samarbetar vi dessutom med fler än ett väktarbolag, vilket förbättrar servicen. Alla väktare är utbildade enligt Länsstyrelsens och Rikspolisstyrelsens utfärdade regler och föreskrifter och är auktoriserade av Länsstyrelsen.

När larmet går sker flera saker samtidigt:

 • Du hör att larmet går (om du är hemma)
 • Larmcentralen får in larmet
 • Om du använder larm-appen får du en notis via denna

Du har lämnat in en kontaktlista till oss som blir den ringlista vi följer. När larmet går ringer vi till person ett på listan. Svarar inte denne ringer vi person två och så vidare. Får vi inte tag på någon i listan så sänder vi ut en väktare till bostaden.

Om du råkat aktivera larmet av misstag kan du enkelt avlarma och då får larmpersonalen även denna information. I de flesta fall hinner larmpersonalen ringa upp dig annars se punkten ”Vad är behörig avlarmning” ovan.

När du svarar behöver du kunna verifiera att du är du. Du verifierar vem du är med hjälp av en personlig kod, koderna är personliga. Vi stämmer av med dig för att säkerställa att du mår bra. Du kan i samtalet med oss begära att få ut en väktare, till exempel om du inte är hemma eller i de fall du faktiskt behöver hjälp.

Centralapparaten har ett backup-batteri som ska kunna driva larmet i upp till 24 timmar. Det sitter även en LTE-modul (4G) med ett SIM-kort i centralapparaten, så om bredbandet gå ner så går den över och sänder via GPRS. Har du inget strömavbrott hemma bör strömtillförseln till din centralapparat kontrolleras.

Mer information

Vill du bli kontaktad?

Vill du bli kontaktad?