nattvandring

Göteborgs gator fylldes av gula västar – nattvandrade för trygghet

nattvandring

En stor skara människor samlades på Hamntorget under fredagskvällen när Sveriges största nattvandring genomfördes i Göteborg. Gula västar gjorde avtryck överallt på stadens gator – inte bara genom sin färg utan också genom sin värme och omsorg. Nattvandringen var ett initiativ för att öka tryggheten för alla unga.

När klockan slog 22.00 i fredags kväll fylldes Göteborgs gator av gula västar och jackor. Grupper med erfarna nattvandrare gick tillsammans med gästvandrare. En närvaro som gjorde avtryck på många sätt. 

– Effekten av att ha så många nattvandrare på stan blev väldigt tydlig. Vi fick höra av ungdomar att vi syntes överallt. Vi som gästvandrare kände att vi verkligen kunde bidra till ett lugn våra gator och att det inte är svårt att göra skillnad. Genom de personer som var där kommer nattvandrarnas budskap spridas och förhoppningsvis kan det bidra till att fler engagerar sig som nattvandrare, säger Zandra Jönsson, hållbarhetschef Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän

Många tror att nattvandring handlar om att ingripa i stökiga situationer men det handlar lika mycket om att visa medmänsklighet och bygga broar. Dela ut godisklubbor för att komma närmare varandra, ge kramar till de som behöver eller bara visa att man finns där och ställer upp.
– Bara närvaron av nattvandrare bidrar till en lugnare stämning. Vi är övertygade om att trygga ungdomar är ansvarstagande ungdomar. Det är viktigt för oss och går hand i hand med vår kärnverksamhet; att förmedla trygghet, säger Zandra Jönsson.

Initiativet av Sveriges största nattvandring var ett samarbete mellan Länsförsäkringar och Nattvandrarna Västra Sverige.
– Det skapas en särskild kraft när många människor samlas för att uppnå samma sak. En tydlig värme och omtanke genomsyrade kvällen, säger Rolf Atterling, verksamhetsansvarig på Nattvandrarna.

För mer info, vänligen kontakta

Zandra Jönsson, hållbarhetschef Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän
E-post: zandra.jonsson@lansforsakringar.se Tfn: 031-7021402

Rolf Atterling, verksamhetschef Nattvandrarna
E-post: rolf.atterling@nattvandrarna.se Tfn: 0705-465456

 

Om Nattvandrarna:

Nattvandrarna är en frivilligorganisation som drivs av ett engagemang att skapa trygghet på de ytor som vi besöker. Att ge stöd och samtala med ungdomar ute på kvällar och nätter under helger är vår främsta drivkraft. Genom att bara vara ute och finnas till gör vi stor nytta.

Funderar du på att bli nattvandrare? Läs mer på http://www.nattvandranu.se/

Se alla nyheter