Vi tar ansvar – miljö

Vi tar ansvar – miljö

Som ett kundägt bolag är det självklart för oss att arbeta med att minska riskerna för skador och miljöbelastning i såväl marker som i luft och vatten. Vi har bestämt oss för att vara med och skapa en hållbar region på alla plan och inte minst en renare och skönare skärgård.

Den Bohuslänska kusten anses vara Sveriges mest drabbade av nedskräpningen till havs på grund av sitt geografiska läge och omgivande strömmar. Man uppskattar att ca 5 badkar med skräp flyter i land här - i timmen. Detta innebär en enorm belastning på miljö och djurliv samtidigt som det innebär stora kostnader. Det vill vi göra något åt!

För oss betyder skärgården och Göteborgs- och Bohuskusten väldigt mycket och vi vill inte bara titta på utan faktiskt ta aktivt ansvar. Genom olika samarbeten och initiativ jobbar vi för att påverka åt rätt håll.

  • Genom att samarbeta med olika organisationer kring strandstädning håller vi både rent och skapar engagemang. Vi involverar och uppmuntrar även våra kunder till att engagera sig genom att bjuda in till olika aktiviteter. Tillsammans kan vi göra stor skillnad.
  • Där vi kan göra mest positiv skillnad för miljön är genom att sprida kunskap och ha dialog kring hur vi alla kan förebygga skador och vilken påverkan olika situationer och material har på miljön. Det gör att vårt skadeförebyggande arbete och samarbete med olika entreprenörer är en viktig del av vårt arbete för en schysstare miljö.
  • Alla vi som jobbar på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän utbildas i grundläggande miljökunskap. Genom att utbilda oss till medvetna medarbetare som värnar om miljön kan vi tillsammans motverka vår negativa miljöpåverkan genom att ändra våra resvanor, minska pappersanvändning och sopsortera.

Vi är väldigt stolta över vårt område. Från Sisjön i söder till Strömstad i norr. Vår underbara natur, vår unika skärgård och alla fantastiska människor vi möter varje dag. Att vara en del av detta tycker vi är något alldeles speciellt och det måste vi vara rädda om.

Läs mer om Vi tar ansvar här