Spara tusenlappar på att flytta ihop din kommun

Med stigande bolån, elpriser som skjuter i höjden och annat som bara blir dyrare kan man spara mycket pengar på att bli sambos och dela på utgifterna. Länsförsäkringar har räknat ut hur mycket ett par sparar på att flytta ihop i en liten lägenhet i samtliga kommuner i landet. I bilagan hittar du för varje kommun den summa ett par tjänar varje månad på att bli sambos.

DSC08101

Det par som väljer att flytta ihop på 45 kvadrat i exempelvis Vasastan i Stockholm kan spara drygt 13 000 kronor i månaden.

-Förutom att det förstås är mysigt att bo ihop är det också bra rent ekonomiskt att kunna dela på de gemensamma utgifterna. Att bo tillsammans kan göra att det blir pengar över som paret kan spara eller lägga på annat, säger Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar.

Men när man flyttar ihop är det viktigt att diskutera ekonomi och juridik. En sak man definitivt bör sätta sig in i är samboavtalet, som reglerar hur ägandet av bostaden och lösöret ser ut för bägge parter.

– Glöm heller inte att prata om ekonomin, helst innan ni flyttar ihop. Särskilt om ni har olika ekonomiska förutsättningar och vanor. Det finns många sätt att se på fördelningen av utgifterna, det viktiga är att ni är överens om hur ni vill göra, säger Emma Persson.

För ytterligare information kontakta:
Emma Persson, privatekonom Länsförsäkringar, telefon 0761-09 27 30.
Länsförsäkringars pressjour, telefon 08–588 418 50, press@lansforsakringar.se

 

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden