Nattvandring blir Trygghetsvandring när framgångsrikt koncept startas i Hässleholm

Det positiva resultat som Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads Trygghetsvandrare fört med sig i Bromölla, Kristianstad och Osby får ringar på vattnet. Inom kort startar man även upp i Hässleholm i samarbete med kommunen och lokala föreningar.

Trygghetsvandring startas i Hässleholm
Foto: Sven Persson/swelo.se

Sedan 2016 har föreningslivet trygghetsvandrat i Kristianstad och från och med 2021 även i Bromölla och Osby. Under året kommer vandringar att starta även i Östra Göinge och Hässleholm.

Trygghetsvandrare är ett väl inarbetat koncept och en del i Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads sponsringsarbete.

– Att långsiktigt bidra till trygghet och samtidigt stötta det lokala föreningslivet är en lyckad kombination, säger Frida Borgström, projektledare på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. 

Certifierade trygghetsvandrare anställs

Bolaget har sex anställda certifierade trygghetsvandrare som arbetsleder föreningar som vandrar under kvällar och nätter. För att fortsätta utvecklingen kommer ytterligare två personer att anställas under våren. 

– Alldeles snart hoppas vi att vår jobbannons är ute och att det blir ett lika stort intresse som när vi senast sökte, säger Frida Borgström.

"Viktigt för att öka tryggheten"

Johanna Flogstam drog- och brottsförebyggande samordnare på Hässleholms kommun ser mycket positivt på det nya samarbetet.

– Att fler vuxna finns där ungdomarna finns är mycket viktigt för att öka tryggheten och minska att otrygga situationer uppstår. Att fler föreningar kan bidra till en ökad upplevd trygghet runt om i vår kommun tror vi är ett framgångsrecept även i Hässleholm.

Vill din förening trygghetsvandra?
Kontakta Frida Borgström, frida.borgstrom@lansforsakringar.se

För mer information:
Johanna Flogstam, drog- och brottsförebyggande samordnare, Socialförvaltningen Förebyggandecentrum, Hässleholms kommun, 0451-26 74 60, johanna.flogstam@hassleholm.se
Frida Borgström, projektledare Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, 073-154 26 09

Trygghetsvandring – Fler vuxna skapar trygghet på stan/byn:

Trygghetsvandringens uppdrag är att bidra till lugn och ro och skapa trygghet för alla som vistas ute.

Trygghetsvandringarna drivs genom ett arbete som sker långsiktigt och kontinuerligt, väl inkluderat i Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads sponsringsverksamhet och del av arbetet med hållbar utveckling.

Medarbetare på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad driver det operativa arbetet, vilket innebär planering inför och under vandringen.

Den gemensamma värdegrunden innebär att alla bemöts med respekt och omtanke och att de personer som trygghetsvandrarna möter ska behandlas likvärdigt.

Alla som trygghetsvandrar är nyktra och observanta vuxna på stan, inga socialarbetare, ordningsvakter eller poliser.
 

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad är ett av 23 kundägda länsförsäkringsbolag. Vi erbjuder trygghet och möjligheter genom bank, försäkring och fastighetsförmedling i vårt verksamhetsområde i Nordöstra Skåne och på Österlen. Vi är idag drygt 100 anställda och finns nära dig när du behöver oss. Tillsammans skapar vi en långsiktigt hållbar trygghet och möjligheter för våra kunder, som också är våra ägare. Läs mer på www.lansforsakringar.se/goinge-kristianstad

Se alla pressmeddelanden