Nu börjar vi Trygghetsvandra i Östra Göinge

I Kristianstad, Bromölla och Osby har vi tröstat, stöttat och plåstrat om ungdomar då de på kvällar och nätter rört sig på platser där det kan upplevas oroligt.  Till våren blir det fler vuxna under kvällstid även i Östra Göinge.

Trygghetsvandring i Östra Göinge
Foto: Foto: Sven Persson / Swelo.se

Genom ett unikt och långsiktigt samarbete mellan Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och olika föreningar har vi Trygghetsvandrat i sex år i de centrala delarna av Kristianstad. 2021 startade koncepten i Osby och Bromölla och nu är det Östra Göinge som står på tur!

– Arbetet startade redan under hösten 2021 och stämmer väl överens med hur vi vill arbeta för att öka tryggheten i Östra Göinge, säger Marie Holmström, Enhetschef Individ- och familjeomsorgen i Östra Göinge kommun och fortsätter:

–  Fler vuxna på stan är ett bra komplement till vårt befintliga arbete som sker tillsammans med fritidsgårdar, Fryshuset och polis, men även en utveckling av den befintliga nattvandringen. 

Ska driva arbetet med trygghet

– För oss är det självklart att medverka i detta arbete tillsammans med kommunerna i vår del av Skåne.  Vi ska driva arbetet med trygghet och detta är ett utmärkt sätt att göra det på, säger Frida Borgström, projektledare hos Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. 

– Trygghetsvandringen är en del av vårt arbete med hållbar utveckling inom området trygghet men även en viktig del inom vårt sponsringsarbete som vi vet har stor ekonomisk betydelse för föreningslivet, säger Frida.

Föreningar kan anmäla sig

Måndagen den 28 februari var sista dagen för föreningar att anmäla sig för att vara med, men det finns fortfarande möjlighet att vara med och man missat informationen. Föreningarna erhåller ett årligt sponsorbidrag från Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad i utbyte mot att man deltar vid vandringar vid några tillfällen per år.

Östra Göinge kommun har arbetat med föreningsdriven nattvandring i några år och ser nu positivt på möjligheten att kunna utveckla detta till konceptet Trygghetsvandring tillsammans med Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och föreningslivet.

– Vi hoppas fler föreningar vill vara med och bidra och samtidigt få en extra slant i sponsringsbidrag, vilket vi vet är välbehövt för många föreningar, säger Therese Svensson Collin, Fritids- och föreningssamordnare i Östra Göinge 

För mer information, kontakta:

Frida Borgström, projektledare Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad. 0731- 54 26 09

Therese Svensson Collin, Fritids- och föreningssamordnare Östra Göinge kommun, 044-775 60 63

Fakta om Trygghetsvandring i Östra Göinge kommun:

  • Målet är att starta vandringar i slutet av april eller början av maj.
  • Ytterligare två certifierade trygghetsvandrare kommer att anställas under våren.
  • Alla föreningar skriver 3- åriga sponsringsavtal med Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.
  • Alla föreningar kommer att genomföra en utbildning innan vandringsstart.
  • Dagar, tider och platser för trygghetsvandringen kommer att tas fram av kommun, polis, Fryshuset och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad är ett av 23 kundägda länsförsäkringsbolag. Vi erbjuder trygghet och möjligheter genom bank, försäkring och fastighetsförmedling i vårt verksamhetsområde i Nordöstra Skåne och på Österlen. Vi är idag drygt 100 anställda och finns nära dig när du behöver oss. Tillsammans skapar vi en långsiktigt hållbar trygghet och möjligheter för våra kunder, som också är våra ägare. Läs mer på www.lansforsakringar.se/goinge-kristianstad

Se alla pressmeddelanden