Skyfall och skogsbränder – vi hjälper dig om olyckan är framme

Just nu är vi inne i en period med naturens alla nycker nära in på oss. Ena dagen regnar det med svåra översvämningar som följd och andra dagen flaggas det för eldningsförbud. Vi på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad finns tillgängliga för att ge dig tips och råd kring hur du förebygger dina skador, men även ta emot era anmälningar om olyckan skulle vara framme.

Brand i skog

- Sommaren är en hektisk period och även om vi självklart ser till att alla våra kollegor får sin välbehövliga semester så är vi förberedda eftersom vi vet att detta är en tid då många stora skador kan uppstå i vår del av Skåne, säger Ingela Antonsson, gruppchef för egendom och personskador.

Anmäl i appen

Enklast och snabbast att anmäla sin skada är via vår app eller på vår webbplats.

- Genom att anmäla digitalt får du möjlighet att i lugn och ro plocka fram de uppgifter som behövs för att reglera din skada hos oss. Fyll i steg för steg och skicka in. På så vis kommer rätt information direkt och din skada kan regleras snabbare. Har du sedan frågor eller om du är osäker på tekniken är du självklart välkommen att höra av dig till oss via säkra meddelanden eller telefon, säger Ingela.

Goda råd på vår webbplats

Din försäkring finns för att ge dig trygghet, men även om du får ersättning för skadan är det i många fall stora värden, både i pengar och i känslor, som kan gå förlorade vid exempelvis en brand eller översvämning. Därför har vi på vår webbplats samlat flera goda råd för hur du kan förbereda dig och minska risken för skador på din fastighet.

- Många gånger kan små åtgärder – som att se till att inte förvara saker på golvet i en källare eller ha handdukar redo vid din golvbrunn om det finns risk för översvämning – göra stor skillnad.

Se över dina försäkringar

Det kan även vara en bra idé att ta kontakt med oss och se över dina försäkringar. Täcker försäkringen det du behöver för tillfället? Har något ändrats sedan du tecknade försäkringen. Du hittar alltid dina försäkringsvillkor på vår webbplats och är självklart välkommen att kontakta oss.

- Våra liv förändras ständigt och med det även vårt behov av trygghet. Har ni fått barn, byggt växt hus, renoverat eller gjort andra förändringar i livet är det en god idé att ringa oss så ser vi tillsammans över vilket behov det kan finnas och om de försäkringar du har i dag täcker hela ditt behov.

Förbered dig - goda råd för hur du kan förebygga skador hemma

Behöver du anmäla en skada eller komma i kontakt med oss, klicka här

Se alla nyheter