Få koll på värdet - Fri värdering av din bostad

Äger du ett hus eller en lägenhet? Då finns det stora fördelar med att hålla koll på hur värdet av din bostad utvecklas. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling hjälper dig med en värdering och konsultation, helt kostnadsfritt. Med tjänsten Värdekollen kan du dessutom löpande hålla koll.

Villa

Det finns många bra skäl att hålla koll på vad din fastighet är värd. Att ha kännedom om hur din investering utvecklas är både bra och klokt. Men i många fall kan till exempel en renovering höja bostadens värde – och på sikt påverka dina befintliga lån.

– Att veta vad din bostad är värd på den aktuella bostadsmarknaden ger också en större förståelse för din övergripande ekonomi. Och visar det sig att din bostad har ökat i värde kan du utöka lånet på din bostad. Det kan du ha nytta av om du till exempel vill renovera, säger Ellinor Bengtsson, bankrådgivare på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Kunnig och snabb värdering

Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har lång erfarenhet av den lokala bostadsmarknaden och hjälper dig med en värdering och konsultation, helt kostnadsfritt. Och med tjänsten Värdekollen som du hittar på www.lansfast.se/vardekollen kan du dessutom löpande automatiskt hålla koll på värdet på din bostad.

– Alla våra fastighetsvärderingar baseras på mäklarens lokalkännedom, kunskap, erfarenhet och så klart den aktuella bostadsmarknaden, säger Ellinor Bengtsson.

Värderingen som görs på plats är muntlig. För en mindre kostnad hjälper vi dig gärna även med en skriftlig värdering (bankvärdering) som du kan använda om du vill lägga om lån eller ta renoveringslån för att höja värdet på bostaden ytterligare.

Få koll på området du är intresserad av

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har också utvecklat den kostnadsfria tjänsten Områdeskollen som ger dig löpande uppdateringar kring slutpriserna på bostäder i specifika områden, flera områden och/eller olika typer av bostäder. Där kan din mäklare också enkelt hjälpa dig att lägga till eller ändra bevakningar på bostäder eller områden som du är intresserad av.

Dags för bolån?

När du ska köpa bostad finns vi nära dig. 

Läs mer och räkna på bolån