Av: Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Träning gjorde Fredrik friskare

Allt var bara jobb, jobb, jobb. Byggaren Fredrik Ekström kom ur ekorrhjulet genom att satsa på sin hälsa – och fick mer ork i jobbet.

Snickaren Fredrik Ekström startade sitt byggföretag 2009 i Bjärnum. Ett enmansföretag som renoverar, gör ROT-jobb och helhetslösningar i en bransch som blomstrar. Så Fredrik jobbade på, pusslade med att få tid till familjen tillsammans med frun Maria och tre barn. Tills han en dag behövde förändring.

– Jag insåg att det enda jag gjorde var att jobba. Jag ville göra något annat, för att komma ur ekorrhjulet och må bättre, berättar Fredrik.

En svensk klassiker

Han föresatte sig att göra En svensk klassiker. Det innebär fyra långlopp under 12 månader och omfattar Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Stora utmaningar för en kille med ett dåligt knä och astma.

– Men jag började springa 2–3 kilometer per gång, ökade så småningom och kände hur kroppen blev starkare. Det jobbigaste med träning är att resa sig ur soffan och ta steget ut genom dörren.

När Klassikern närmade sig sitt slut hade redan nästa mål börjat ta form: att klara en triathlon. Det vill säga simning, cykling och löpning i följd utan avbrott. Med sig på resan hade han fått Maria och vännen Claes Ivenborg och tillsammans

startade de så småningom aktiebolaget Sweden MIND triathlon och jobbar med motivation, inspiration, nutrition och dedikation.

– Träning förebygger psykisk ohälsa. Man frisätter endorfiner och dopaminer i kroppen, blir piggare i kroppen och lugnare i sinnet. Men hur är det möjligt att driva företag och träna nio pass i veckan?

– Skillnaden idag är att jag orkar jobba tio timmar och sedan springa en timme när jag kommit hem.

Friskvård på arbetstid

Allt fler företag har friskvård inplanerad i medarbetarnas arbetstid, något som Fredrik varmt rekommenderar.

– Mår medarbetarna bättre blir de mer produktiva de timmar de jobbar. De är också mindre sjukskrivna. Numera har Fredrik samlat båda företagen, privatekonomin och alla försäkringar hos Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

– Jag fick ingen personlig service tidigare, det var strul när jag skulle ha hjälp och jag fick ringa till någon i Stockholm som jag inte hade någon relation till. Nu har jag alltid samma rådgivare, här i Hässleholm. De vet vem jag är när jag ringer.

Här kan du läsa fler artiklar från vår företagstidning 

Så kommer du i gång!

Via Länsförsäkringar Göinge- Kristianstads sjukvårdsförsäkring får du tillgång till hälsocoach, råd kring träning och rehabilitering. Utöver snabb vård, om något händer dig.

Allt fler företagare satsar på hälsa för sig själv och sina anställda. Genom Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads sjukvårdsförsäkring får du som företagare tillgång till tips och verktyg för hur du ska komma igång och sätta mål inom kost och motion. Här finns också samtalsstöd där du kan prata med en hälsocoach.

– De flesta företagare känner att de inte kan vara sjuka. Då är det viktigt med förebyggande hälsovård, säger Kennet Andersson, försäkringsrådgivare Företag.

I det skade- och sjukdomsförebyggande hälsoprogrammet kan du skapa din egen hälsoprofil, lära dig hantera stress, motverka depression, få tips för bättre sömn, få hjälp att sluta röka, bland mycket annat.

– Samtalsstödet är också väldigt uppskattat. Om man till exempel har problem som chef, man ligger kanske och grubblar om nätterna, kan man ringa in och få hjälp. Det finns också psykolog, juridisk och ekonomisk hjälp. Försäkringen garanterar också snabb och bra vård om någonting skulle hända, till exempel en nackskada.

– Hur länge överlever ditt företag utan dig?

För alla småföretagare är detta en viktig försäkring som de kan ta både för egen del och de anställdas. Och – du går inte förbi någon annan i vårdkön. Tvärtom, du lämnar din plats i kön så någon annan får den. Vi stoppar in dig i vår kö till den privata vården istället.

För mer information och frågor om sjukvårdsförsäkring, kontakta:

Kennet Andersson, försäkringsrådgivare Företag
kennet.andersson@lansforsakringar.se
0451-489 96

Nyfiken på vår Sjukvårdsförsäkring? Då kan du läsa mer här