Av: Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Återbäring: 100 miljoner till nordöstra Skåne och Österlen

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad har beslutat om en återbäring på 100 miljoner kronor till bolagets försäkringskunder 2021.

Foto: Sven Persson/swelo.se

– Pengarna kommer väl till pass för både privatkunder och företagskunder i en tid när många haft det tufft, säger Niklas Larsson, vd Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad ägs av kunderna. När verksamheten går bra är det ägarna – alltså företagets kunder – som får del av överskottet. I går tog Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads fullmäktige beslutet att dela ut 100 miljoner kronor till bolagets försäkringskunder i nordöstra Skåne och Österlen.

Starkt år

Beslutet är ett resultat av ett affärsmässigt starkt 2020 för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

– Vi har en verksamhet som fungerar väldigt bra, och har också haft en skadenivå under 2020 som vi kunnat hantera med de premier vi fått in. Utöver det har vi också haft en lyckad kapitalförvaltning, som gör att vi tjänar pengar på det kapital vi sköter åt våra kunder. Allt detta sammantaget gör att det nu finns ett överskott att dela ut till våra kunder. Det är en betydande summa, som också innebär tangerat rekord, samtidigt som bolaget behåller en fortsatt stark balansräkning, säger Niklas Larsson, vd Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Hög servicenivå är viktigt

Beslutet är också ett kvitto på att bolaget lyckats hantera ett utmanande och tufft 2020, till följd av pandemins effekter.

– Vi har kunnat dra ner på en del kostnader för att anpassa oss till situationen, men vi har inte permitterat eller sagt upp personal. Tvärtom har det varit viktigt för styrelse och ledning att behålla vår höga servicenivå gentemot kunderna inom både bank och försäkring. Det är särskilt viktigt när det blir tuffare tider, säger Niklas Larsson.

– Vi hoppas och tror att våra kunder kan ha stor nytta av återbäringen just nu, med tanke på de tider vi befinner oss i. Återbäringen visar på ett fantastiskt sätt nyttan med att vara en del av ett kundägt bolag.