Adventsljusstake eller en ljusterapilampa?

Det är viktigt med ljus i den mörka vintern, kanske särskilt nu när det är lite svårt att få energi någon annanstans ifrån. Vissa använder ljusterapilampor och för andra räcker det med att ta fram adventsljusstakarna för att humöret ska gå upp.

Oavsett så är det ju viktigt att hitta sina ljus i detta mörker och att se framåt. Låt oss använda adventsljusstaken som symbol för ”mörkret i tunneln”.


I söndags var det ju dags för det första adventsljuset att tändas. Kanske kan det symbolisera de vaccin som utvecklats som snart kan distribueras. Det andra ljuset som vi tänder vi på söndag skulle få symbolisera Storbritannien som första land att godkänna ett vaccin och landets planer på att börja vaccinera människor redan nästa vecka. Det tredje ljuset kanske skulle få symbolisera att det faktiskt kommer en tid efter denna. Det fjärde ljuset då? Kanske något så enkelt som en symbol för det vi har. Sverige är ett rikt land med möjlighet att hantera kriser, vi har pengar att stötta företag och människor som har det tufft och vi har sjukvård för de som är sjuka.


Trots det förstår jag att många känner av det tuffa året. Kanske kommer årets julklapp bli en ljusterapilampa?


Alexandra