Av: Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Försprång med rätt CV

Hur skriver man ett CV som sticker ut? Under Mamma & Janne-föreläsningen som anordnades av oss på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad i oktober fick studenterna råd, tips och exempel.

Foto: Sven Persson/swelo.se

Du kan påverka med ditt skrivande. Det var budskapet som författaren och journalisten Patrik Lundberg kom med, tillsammans med sina bästa skrivtips vid en föreläsning på vårt kontor i Kristianstad 22 oktober. Eventet anordnades av Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad i samarbete med studentföreningen Cefyrekon och rekryteringsbyrån MaxKompetens i Kristianstad.

Stöttar studenterna

Under 2019 startade Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad tillsammans med studentföreningen Cefyrekon i Kristianstad projektet ”Mamma och Janne”.

– Den bärande idén med ”Mamma och Janne” är att utifrån studenternas behov stötta dem i omställningen att flytta hemifrån och bli vuxen, berättar Frida Borgström, projektledare på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Via en enkät fick studenterna ge förslag på ämnen som de önskade gästföreläsningar och workshops om. I topp på önskelistan kom ”Skriva CV – så sticker ut du ut i din jobbansökan”.

Får ett försprång

Under eventet fick studenterna även på råd och tips från Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad om vad en arbetsgivare tittar på i ett CV och en föreläsning från samarbetspartnern MaxKompetens med inspiration och exempel.

Fredrik Sjöberg är ordförande i studentföreningen Cefyrekon:
– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad i många år. Många studenter härifrån får arbete på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad senare, samtidigt bidrar bolaget starkt till studentlivet. Att få kontakter och nätverka med näringslivet är guld värt.

Att lära sig skriva ett bra CV var en riktigt bra fortsättning på ”Mamma och Janne”, konstaterar Fredrik.

– När man går ut skolan konkurrerar man med så många. Kan vi på det här viset bidra till att studenterna förstår hur arbetsgivare tittar på ett CV och vet vad de ska skriva, får de ett försprång. 

Du läste precis en artikel från vår tidning Trygga Tillsammans nr 2 2020.

Här kan läsa hela tidningen digitalt