Av: Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

”Jag tycker om att kunna vara med och påverka det som händer här”

”Att det är vi kunder som äger Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad känns viktigt för mig. Blir det pengar över är det vi som får ta del av dem. Jag tycker också om bolagets värderingar, att man arbetar förebyggande, hållbart och klimatsmart. Det liknar hur jag tänker själv, i mitt liv med familjen här hemma utanför Näsum. Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad tar också ett socialt ansvar och engagerar sig för hela bygden, inte bara för det som händer i de större städerna.

Karin L Widerberg bor med familjen strax utanför Näsum och är ledamot i fullmäktige och representant för Bromölla, Näsum och Oppmanna-Vånga.

Som kund i ett kundägt bolag har jag också möjlighet att vara en av bolagets fullmäktigeledamöter. Det innebär att jag får representera andra kunder i just denna del av Skåne och föra fram min och deras talan. Det gör jag sedan sex år tillbaka och det är både roligt och viktigt att jag kan vara med och påverka i bolagets högsta beslutande organ, fullmäktigekåren.

För några år sedan beslöt vi till exempel att genomföra kampanjen Trygga Tillsammans, ett skadeförebyggande arbete som innebar att Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad delade ut brandvarnare, brandfiltar, brandsläckare, sjukvårdskit och en massa andra saker. Det var ett sätt för bolaget att ge återbäring till kunderna och samtidigt bidra till ökad trygghet lokalt.

Jag arbetar som gruppledare i daglig verksamhet inom omsorg och funktionsnedsättning i Bromölla och min man driver ett företag som reparerar entreprenadmaskiner. Att jag blev kund hos just Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad var naturligt eftersom mina föräldrar alltid varit kunder där. Vi har precis som de flesta andra kunder jämfört med andra banker och försäkringsbolag, men alltid stannat kvar.

Jag tycker om att bolaget är kundägt och att jag som fullmäktigeledamot kan ha inflytande över det som faktiskt händer här, i min närhet.”