Av: Fixa badrum, kök, tvättstuga och toalett!

Lyckas med våtrumsrenoveringen

Vet du vad du kan och ska kräva när du beställer hantverkstjänster för ditt nya våtutrymme?

Nu finns all information du behöver samlad i en enkel broschyr: Vägen till ett lyckat arbete 

Vattenskador för 10 miljarder kronor. Det är facit från försäkringsbolagens samlade statistik på kostnaderna för vattenskador i fastigheter under 2018. Och många fel och brister som orsakar skador uppstår redan när våtrummet byggs eller renoveras, på grund av att arbetet inte utförts på rätt sätt.
– Många privatpersoner och föreningar är inte tillräckligt insatta i vad de behöver tänka på när de planerar och beställer arbete i ett våtrum. Det ställer till problem som kan ge stora skador, säger Olof Linder, trygghetstekniker på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Enkel checklista

Numera kräver försäkringsbolagen ett så kallat fackmässigt utförande. Är våtutrymmet felbyggt kan det leda till att du inte får ersättning eller sänkt ersättning om olyckan är framme. Därför har Länsförsäkringar medverkat i ett branschöverskridande arbete med att ta fram broschyren Vägen till ett lyckat arbete   tillsammans med övriga försäkringsbolag, våtrums- och installationsbranschen.

I broschyren beskrivs kortfattat vad du som beställare eller utförare behöver tänka på, var du kan hitta rätt hantverkare, vilka skyldigheterna hantverkarna har och det medföljer en enkel checklista där du kan bocka av viktiga punkter.

 


Här hittar du broschyren!

Hämta den på något av våra kontor eller ladda ner här.


Fler tips när du ska renovera badrummet

Du läste precis en artikel från vår tidning Trygga Tillsammans nr 1, 2020.

Här kan du läsa hela tidningen digitalt