Klimattips.se - Bli klimatsmart

Vi tycker att det ska vara enkelt att leva klimatsmart och tillsammans med Region Skåne, Länsstyrelsen, kommunförbundet Skåne, Räddningstjänsten Kristianstad, Länsförsäkringar Skåne med flera samverkar vi kring klimatfrågor.

Syftet med vår klimatsamverkan är att skapa samsyn och att arbeta gemensamt med klimatfrågor i Skåne. Visionen är att det ska vara enkelt att leva klimatsmart genom att omvandla klimatsmarta idéer till konkreta handlingar. Gruppen jobbar också aktivt för att sprida information, fakta och råd till allmänheten på sajten klimattips.se

klimattips.se finns massor av smarta tips och råd anpassade för dig och ditt boende, till exempel vad man ska tänka på vid värmeböljor och översvämningar. Man bär till exempel själv ansvaret för sin egendom vid ett kraftigt regnoväder eller översvämning och på klimattips.se kan du ta del av en rad smarta och konkreta tips på vad du kan göra för att proaktivt skydda dig och din egendom mot framtidens förändrade klimat.

Läs mer på klimattips.se

Klimattips vid värmebölja

Klimattips vid översvämning

Om klimatförändringar

Under 2016 bildades en samverkansgrupp bestående av bland annat Region Skåne, Länsstyrelsen, kommunförbundet Skåne, Räddningstjänsten Kristianstad, Länsförsäkringar Skåne och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad kring klimatsamverkan. Syftet med Klimatsamverkan är att skapa samsyn och att arbeta gemensamt med klimatfrågor i Skåne.