Brandsuperhjältar ska minska risken för lägenhetsbränder

Med barn som brandsuperhjältar, information på olika språk och med enkla illustrationer samt anställda brandinformatörer vill vi öka kunskapen om brandsäkerhet.

Släck aldrig en spisbrand med vatten. Kväv elden med ett lock, brandfilt eller brandsläckare.

I ett skadeförebyggande samarbetsprojekt mellan AB Kristianstadsbyggen (ABK), Räddningstjänsten i Kristianstad och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad ska en informationskampanj minska risken för lägenhetsbränder.

Förhoppning att alla ska ha brandsläckare, brandfilt och hemförsäkring

Tre brandinformatörer Ahja Abou Zur, Ayaan Ahmed och Ahmed Abou Zur kommer att besöka föreningar, sprida informationsmaterial och delta i olika aktiviteter.

- Förutom att öka kunskap om brand är förhoppningen att kampanjen ska leda till att alla har brandsläckare och brandfilt hemma, och att alla har hemförsäkring, säger Renée Carlsson, Hållbarhet och kommunikationschef på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Barnen ska bli brandsuperhjältar

En del i kampanjen är att barn ska få lära sig om brandsäkerhet och bli brandsuperhjältar. De ska känna stolthet över att ha kunskap som kan förhindra brand. 

I ett samarbete mellan AB Kristianstadbyggen (ABK), Räddningstjänsten i Kristianstad och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad ska en informationskampanj minska risken för lägenhetsbränder. Projektet planeras att pågå till årsskiftet 2017/2018.