Elbil - Ladda för framtiden

Välj din elbil och sedan paketerar vi allt du behöver för att köra och ladda din elbil tryggt - kalkyl direkt för både finanisering och försäkring. I priset räknar vi även på en laddbox och installation av behörig installatör. Tillsammans kan vi hjälpas åt att skapa en hållbar morgondag. Nu laddar vi tillsammans för framtiden. Gör ett framtidsäkert val redan idag - välj elbil!

Elbil - Ladda för framtiden

erbjudande-laddaforframtiden-element.jpg

Vad kostar det i månaden att äga en elbil?

PRISEXEMPEL

KIA E-NIRO

Pris: (inkl laddbox)    475 000 kr
   - Kreditbelopp:      380 400 kr
   - Kontantinsats:     95 100 kr
Finansiering:               5 763 kr/mån
Försäkring:                    245 kr/mån
Totalkostnad: 6 008 kr/mån*
Förutsättningar för priskalkylen: Avbetalning 72 månader, 20 % kontant,
Kvarvarande skuld efter 72 mån = 0:- Ränta 2,90 %

*Kontantinsats 20%. Effektiv ränta är 3,00% vid kreditbelopp
380 400 kr, återbetalningstid 72 mån, årsränta fn 2,90 % (maj 2020), uppläggningsavgift 700 kr och inga administrativa avgifter. 72 månadsbetalningar på 5.763 kr ger totalt 414.936 kr att betala. Räntan är rörlig och baserad på Wasa Kredits upplåningskostnad. Kreditgivare är Wasa Kredit.

Var med och gör ett framtidssäkert val

Genom att köra elbil minskar du koldioxidutsläppen med 60-70 %* jämfört med om du kör en fossildriven bil. Vill du få ner milkostnaden och miljöpåverkan ytterligare? Installera solceller!

*Källa: Svenska Miljöinstitutet

Kostnad att köra elbil Kostnad att köra fossilbil (0.8l/mil)
6 kr/10 km  15,2 kr/10 km
Vid ett elpris på 3 kr/kWh Vid ett bensinpris på 19 kr/l

Vi har tänkt på det mesta

För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg i ditt elbilsköp. Vi ser därför till att du kan ladda säkert och att din laddbox blir installerad på ett tryggt och säkert sätt. Som tack för förtroendet får de första 100 kunderna ett laddkort från C4-energi, värde 2000 kronor, att ladda sin elbil för.

Finansieringen tas fram i samarbete med Wasa Kredit. Wasa Kredit är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Bank. Du som privatkund är välkommen att höra av dig till mig
med dina frågor:

Fredrik Knutsson 0451-489 43

Omfattar erbjudandet endast rena elbilar och inte hybrider?

Ja, erbjudandet omfattar endast rena elbilar. En ren elbil bidrar i större utstäckning till ett hållbart bilägande och lägre koldioxidutsläpp.

Varför fokuserar ni på elbilar?

Vi vill aktivt bidra och göra det enkelt för våra kunder att växla över till ett hållbart bilägande. Vi gör en paketering med finansering, försäkring, laddbox och dessutom får de 100 första kunderna ett laddkort på 2000 kr. Vi ger även lån och försäkringar till fossila bilar.

Vad är det som gör att ni anser att en elbil är mer hållbar för miljön än en fossil?

Batteridrivna fordon är tydligt bättre än fossildrivna fordon i Sverige men även i snitt i Europa. En liten elbil sparar totalt 60–70 procent av co2-utsläppen under sin livstid (18 000 mil) jämfört med motsvarande fossildriven bil i Sverige. Dessa siffror är med dagens teknik i gruva och tillverkning, samt med återvinning men utan återbruk av elbilsbatteriet. Studier av dagens teknik beskriver historien och nutiden, men säger inte så mycket om framtiden och möjliga förbättringar. Dessutom bidrar elbilar och batteriproduktionen till en rad lokala nyttor såsom tystare städer och samhällen, minskade miljöpåverkande och hälsoskadliga utsläpp lokalt samt global teknikutveckling som bidrar till omställningen mot ett mer hållbart samhälle.
Källa: Power Circle tillsammans med IVL Svensk Miljöinstitutet

Kan jag ladda min elbil med uttaget jag har hemma?

  • Nej vägguttaget är en konstruktion som inte är avsedd för långvariga laster.
  • Elanläggningen är inte avsedd för elbilsladdning dvs höga effekter
    under lång tid.
  • Ansvaret för en elanläggning ligger enligt ellagstiftningen endast på innehavaren. Även om bilsäljaren säger att du kan ladda i vägguttaget är det ditt eget ansvar om du är innehavare av elanläggningen.

Vad ställs för krav på laddboxen och installatör?

Laddboxen ska vara av Typ 2 och Mode 3 (uttagstyp Typ 2 och säkerhetsläge Mode 3). Installationen av en laddbox får endast utföras av ett hos Elsäkerhetsverkets registerat elinstallationsföretag.

erbjudande-billeasing.png

BRA ATT VETA

erbjudande-laddaforframtiden-dekals.jpg

PENGAR TILLBAKA

Det är den som äger elbilen som har möjlighet att få bonus från Transportstyrelsen. En bonus får ges med belopp som motsvarar högst 25% av bilens nypris, dock högst 70 000 kronor*.

För att en bonus ska kunna betalas ut måste en försäkran lämnas in till Transportstyrelsen av fordonsägaren inom sex månader från köpet av klimatbonusbilen. När en klimatbonusbil ställs på första gången kommer Transportstyrelsen att skicka information och en blankett för försäkran till dig som fordonsägare.

Vid utbetalningstillfället får inte bilen ha bytt ägare, avregistrerats eller förändrats så att den inte längre uppfyller de tekniska kraven för att vara en klimatbonusbil. Utbetalning av bonus kommer att ske tidigast sex månader från köpet av klimatbonusbilen.

* Nytt från och med 1/4-2021. Läs gärna mer om bonusen hos Wasa Kredit →

Läs gärna mer om denna bonus hos www.transportstyrelsen.se→  

 

LADDA RÄTT

  • Låt en elinstallatör kontrollera din elanläggning innan du installerar en laddstation. Felaktigheter kan då hittas innan något händer.
  • Många jordfelsbrytare är inte anpassade för laddning och det finns då risk att jordfelsbrytaren inte fungerar som den ska vid elfel. Be elinstallatören kontrollera även detta.
  • Hos Elsäkerhetsverket→ finns tips och råd om vad du bör tänka på vid laddning av elbil i hemmet.
  • Här finns fler tips om hur du laddar rätt →erbjudande-laddaforframtiden-laddkort.png