Väntar du barn, är du förälder, arbetar du inom barnomsorg?

Anmäl dig till en kurs i första hjälpen. Vi vill att alla barn ska vara trygga. Minst betyder mest och därför satsar vi extra mycket på våra barns trygghet. Förutom kostnadsfri utbildning i HLR för till exempel personal i förskolan delar vi ut reflexvästar till alla barn på förskolor i vår del av Skåne. Alla som kan första hjälpen och HLR kan göra livsviktiga insatser privat, på fritiden eller på förskolan. Därför erbjuder vi flera kurser i första hjälpen och HLR. Tillsammans gör vi skillnad.

Anmäl dig till en kurs i första hjälpen

Till och med 2021 är utbildningen kostnadsfri

Alla utbildningstillfällen hittar du på akutinsats.se/utbildningar.

Utbildningen vänder sig till alla med barn i sin närhet. Till föräldrar, mor- och farföräldrar och personal inom barnomsorgen med flera. Helt enkelt alla som på något sätt träffar barn i sin vardag eller på sin arbetsplats.

Utbildningen hålls kvällstid, 18.00-21.00 och vi erbjuder flera tillfällen per år, både i Kristianstad och Hässleholm. Datum för alla utbildningstillfällen hittar du på Akutinsats.se, där du också anmäler dig.

Anmäl dig direkt på akutinsats.se

Mathias Wittgren från akutinsats.se håller i utbildningen som varar cirka 3 timmar. Han tar upp de vanliga sjukdomsfallen och olycksfallen och hur du ska agera i väntan på ambulans. Till exempel brännskador, klämskador, stroke, hjärtinfarkt och diabetes. Ha kommer även att erbjuda dig praktisk övning i HLR och demonstration av hur en hjärtstartare fungerar.

Efter utbildningen ska alla känna igen tecken på allvarliga tillstånd och, inte minst, kunna agera rätt.

 

Reflexvästar till förskolor, utan kostnad
barn_i_reflexvast_555x300.jpg

Vi vill att alla barn ska vara trygga i trafiken. Därför erbjuder vi nu alla förskolor i Osby, Östra Göinge, Kristianstad, Bromölla, Hässleholm och delar av Simrishamn och Tomelilla kommuner att helt kostnadsfritt beställa våra reflexvästar.
Läs mer och beställ här

 

 

Har du brandövat med dina barn? Barnen på Bergmanska förskolan i Vinslöv vet hur man ska göra om det börjar brinna.

 

Våra barn är det dyrbaraste vi har

Många tror att hemförsäkringen och skolans försäkring skyddar barnen om de råkar ut för sjukdomar eller olycksfall. Så är det inte, alla barn behöver en egen försäkring.

Med vår barnförsäkring får barnet ett omfattande skydd som gäller vid både olycksfall och sjukdomar. Dygnet runt, året om. Det är en trygghet för hela familjen.

Läs mer om vår barnförsäkring