Trygghetsbesök

För din, vår och miljöns skull.

Vid ett trygghetsbesök försöker våra trygghetsrådgivare hitta risker i hemmet och ge dig tips på hur du kan minska risken för inbrott, brand och vattenskador. Vi vill skapa trygghet och försöker hitta skadan innan den händer – för din, vår och miljöns skull.

När du, som ägare till huset, köper en ny villa-, villahem- eller fritidshusförsäkring hos oss erbjuder vi dig ett trygghetsbesök i ditt hem.

Trygghet för dig

Vid vårt besök gör någon av våra trygghetsrådgivare, Susanne eller Olof, en översyn av din fastighet för att se om det behövs extra skydd. De ger dig råd utifrån fastighetens förutsättningar. Du får också kunskap om hur försäkringen fungerar och vi tittar på vilka potentiella risker som kan finnas.

Vi gör ett trygghetsbesök för att du som försäkringstagare ska kunna få alla delar i försäkringen fullt ut och för att skapa trygghet för dig i ditt hem och på sikt minska skador.

Färre skador är bra för dig, och det är även bra för miljön och hjälper oss att hålla nere priset på försäkringen.

Så går det till

Fokus under besöket ligger på vatteninstallationer i kök och våtrum, brandskydd och inbrottsskydd. Vi går även igenom ytor och lösöre för att säkerställa att vi har rätt information i försäkringsavtalet. Efter besöket får du dokumentation på åtgärder som du kan göra för att minska risken för skador.

Vi gör trygghetsbesöket dagtid och du är med under hela tiden. Besöket tar cirka 75 minuter och är kostnadsfritt. Du har även möjlighet att ställa eventuella frågor gällande ditt hus och dina försäkringar hos oss.

Om jag inte vill ha ett trygghetsbesök?

Vill du inte ha ett trygghetsbesök kan det påverka både priset och innehållet i din försäkring.

Om det passar dig bättre kan vi erbjuda ett digitalt besök.

Inför besöket

All information får du i god tid före trygghetsbesöket. Läs igenom ditt försäkringsbrev innan vi kommer och kolla att uppgifterna stämmer.

Du behöver bland annat tänka på att:

  • Plocka bort badkarsfront och fronter till duschkabin.
  • Rengöra golvbrunnar.
  • Plocka undan föremål i diskbänkskåp och under tvättställ/tvättbänk.
  • Förbereda för tillträde till vindsutrymme och till krypgrund.

Vi ser fram emot att träffa dig!