Våra bästa tips för en tryggare sommar

Det blir hemester för många i år. Kanske är du ny båtägare, ska hyra ut fritidshuset eller renovera? Här delar vi med oss av våra bästa tips, så att du kan koppla av och förhoppningsvis njuta av en annorlunda men bra sommar.

Smultronställen i vår del av Skåne

Humleslingan

På vägarna runt Ivösjön hittar du den cirka 5 mil långa Humleslingan. Här finns sevärdheter som passar många olika önskemål, till exempel Hercules utemuseum, Trolle Ljungby Slott, Trollastenen, Kjugekull, Bäckaskog Slott och Humletorkan. Du hittar lätt runt på Humleslingan genom att följa de brunvita skyltarna.

Bockeboda

På Nävlingeåsens sluttning ner mot Kristianstadsslätten hittar du Bockeboda. Här bjuds du på en fantastisk natur och i området utgår några av Stiftelsen Skånska Landskaps markerade vandringsleder. Det finns även en mtb-led och flera motionsslingor. Vid Bockatorpet finns en hinderbana, ett utegym och grillplatser.

Finjasjön

En av Skånes största sjöar är Finjasjön som ingår i Helgeåns vattensystem som mynnar ut i Hanöbukten. Området runt sjön har mycket att erbjuda. Ge dig in i Alsumpsskogen, där man byggt en 1,6 km lång spång genom den blöta snåriga sumpmarken. Vid Finjasjön, i Mölleröd, hittar du även fågelplattformen "Slingra dig".

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad