Privatlån

Låna till det du behöver med vårt privatlån, även kallat blancolån. Du får ett lån utan säkerhet med en individuell ränta.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Så här ansöker du om privatlån

Du som redan är kund hos oss och vill ansöka ensam om ett privatlån gör det i vår app.

 1. Logga in i mobilappen.
 2. Under "Mer" i nedre menyn väljer du "Lån" och sedan "Privatlån".
 3. Fyll i ansökan.
 4. Godkänn villkoren och skicka in din ansökan.
 5. Du får besked direkt i appen.

Vårt privatlån är ett banklån utan säkerhet och du kan låna till vad du vill. Räntan du erbjuds är individuell och du har möjlighet att låna mellan 10 000 - 350 000 kronor. I samband med att du skickar in din ansökan tar vi alltid en kreditupplysning. En godkänd kreditprövning är en förutsättning för att du ska få låna.

 1. Ansök direkt i appen

  Ansök och få besked om din ansökan i appen.

 1. 14 dagars ångerrätt

  Du har alltid 14 dagars ångerrätt.

 1. Betala av snabbare

  Du väljer själv om du vill betala av ditt lån snabbare helt utan extra kostnad.

Är ni två som ska ansöka om ett privatlån finns Direktlånet. Det är ett privatlån som vi erbjuder i samarbete med Wasa Kredit. Direktlånet passar även för dig som inte är kund hos oss än, oavsett om du vill ansöka ensam eller tillsammans med någon.

Lån utan säkerhet

Ett privatlån utan säkerhet innebär att du inte behöver lämna någon säkerhet till banken för att få låna pengar och att du bestämmer själv vad du vill låna till. Hur mycket du kan låna beror på olika faktorer, bland annat din återbetalningsförmåga. Vi gör alltid en kreditbedömning utifrån dina inlämnade uppgifter i ansökan och information vi får från kreditupplysningen.

Vilken återbetalningstid är bäst?

Man brukar säga att återbetalningstid hör ihop med syfte med lånet. Ska du låna till något som inte har ett andrahandsvärde kan en kortare återbetalningstid passa bra. Ska du låna till renovering av bostaden eller en ny bil kan du välja en längre återbetalningstid. Viktigt är att du hittar en nivå som passar din ekonomi och att du klarar dina månatliga betalningar. Du kan alltid välja att betala av ditt privatlån snabbare utan extra kostnad. Hos oss kan du välja en återbetalningstid mellan 1-10 år.

Titta alltid på totalkostnad

Ett tips är att du alltid tittar på den totala kostnaden för ditt lån, eller ”totalt belopp att betala” som det ibland kallas. Ett privatlån kan ha låg månadskostnad men lång återbetalningstid. Förutom räntan och eventuella avgifter påverkar även återbetalningstiden hur mycket ditt lån kostar totalt.

Exempel: För ett privatlån på 100 000 kronor med en ränta på 10 % och en återbetalningstid fem år blir totalkostnad 125 415 kronor. Väljer du i stället återbetalningstid tio år för samma lån blir totalkostnad 150 420 kronor.

Vem kan ansöka om privatlån?

Det finns vissa grundkrav som du måste uppfylla för att kunna ansöka om ett privatlån hos oss:

 • Du måste vara ensam sökande.
 • Du måste fyllt 18 år.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.
 • Du måste ha varit kund hos oss i minst 90 dagar.
Vi gör alltid en kreditprövning när du ansöker om lån hos oss.
Man sitter med laptop och ansöker om privatlån, foto.

Samla lån - få bättre koll

Har du flera lån och krediter kan du samla ihop allt i ett samlingslån. När du har ett lån i stället för flera lån får du bättre koll. Dessutom leder färre lån och krediter till förbättrad kreditvärdighet över tid, något som i framtiden i vissa fall kan innebära bättre lånevillkor. När du samlar spridda lån och krediter i ett samlingslån kan det innebära att du får en lägre ränta, och därmed en lägre månadskostnad. Det kan öppna upp möjligheter som att komma igång med ett buffertspar. Som kund hos oss kan du samla dina lån genom att ansöka i appen. Gå till menyn uppe i vänstra hörnet och klicka på "Lån" och "Samla lån och krediter" för att påbörja din ansökan. 

Vi har fler privatlån

Vi erbjuder en rad olika typer privatlån som kan användas för olika saker. Till exempel kan du låna för att köpa ett nytt fordon eller göra energisparande åtgärder på ditt boende. Läs mer om våra olika typer av privatlån och se vilket lån som passar dina behov.

Kvinna handlar i butik, foto.

Direktlånet

Tillsammans med Wasa Kredit erbjuder vi ett privatlån som du kan ansöka om oavsett om du är kund hos oss eller inte.
Kvinna och man sitter i bil som de har köpt med hjälp av ett billån, foto.

Billån

Finansiera bilköpet med vårt billån. Du kan även använda det för att köpa andra typer av fordon.
Hus med solceller på taket, foto.

Energilån

Energilånet är ett privatlån du kan söka när du ska göra ditt boende mer energisnålt.