Elbil - Ladda för framtiden

Välj er elbil och låt oss paketera allt ni behöver för att köra och ladda er elbil tryggt - kalkyl direkt för både finansiering och försäkring. I priset räknar vi även på en laddbox och installation av behörig installatör. Tillsammans kan vi hjälpas åt att skapa en hållbar morgondag. Nu laddar vi tillsammans för framtiden. Gör ett framtidssäkert val redan idag - välj elbil!

Elbil - Ladda för framtiden

erbjudande-laddaforframtiden-element.jpg

Vad kostar det i månaden att äga en elbil?

PRISEXEMPEL

 

KIA E-NIRO

NISSAN E-NV200

Pris: (inkl laddbox) 38 400 kr
Finansiering: 3 764 kr/mån
Försäkring: 356 kr/mån
Pris: (inkl laddbox) 312 000 kr
Finansiering: 3 502 kr/mån
Försäkring: 622 kr/mån
Totalkostnad: 4 120 kr/mån Totalkostnad: 4 124 kr/månad
Förutsättningar för leasing: Första förhöjd leasingavgift 20%. Effektiv ränta är 3,02% vid kreditbelopp 304.320:-, restvärde 50%, leasingperiod 36 månader, uppläggningsavgift 560:- och inga administrativa avgifter. Alla belopp är ex. moms. Räntan är rörlig och baserad på Wasa Kredits upplåningskostnad. Kreditgivare är Wasa Kredit. Förutsättningar för leasing: Första förhöjd leasingavgift 20%. Effektiv ränta är 3,04% vid kreditbelopp 249 600:-, restvärde 45%, leasingperiod 36 månader,uppläggningsavgift 560:- och inga administrativa avgifter. Alla belopp är ex. moms. Räntan är rörlig och baserad på Wasa Kredits upplåningskostnad Kreditgivare är Wasa Kredit.

Var med och gör ett framtidssäkert val

Genom att köra elbil minskar ni koldioxidutsläppen med 60-70 %* jämfört med om ni kör en fossildriven bil. Vill ni få ner milkostnaden och miljöpåverkan ytterligare? Installera solceller! 

*Källa: Svenska Miljöinstitutet

Kostnad att köra elbil Kostnad att köra fossilbil
2 kr/10 km  7,8 kr/10 km
Vid ett elpris på 1 kr/kWh Vid ett bensinpris på 13 kr/l

Vi har tänkt på det mesta

För oss är det viktigt att ni ska känna er trygga i ert elbilsköp. Vi ser därför till att ni kan ladda säkert och att er laddbox blir installerad på ett tryggt och säkert sätt. Som tack för förtroendet får de första 100 kunderna ett laddkort från C4-energi, värde 2000 kronor, att ladda sin elbil för.

Finansieringen tas fram i samarbete med Wasa Kredit. Wasa Kredit är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Bank.

Du som företagskund är välkommen att höra av dig till oss
med dina frågor:

Olle Karlsson 044-19 62 42

Omfattar erbjudandet endast rena elbilar och inte hybrider?

Ja, erbjudandet omfattar endast rena elbilar. En ren elbil bidrar i större utsträckning till ett hållbart bilägande och lägre koldioxidutsläpp.

Varför fokuserar ni på elbilar?

Vi vill aktivt bidra och göra det enkelt för våra kunder att växla över till ett hållbart bilägande. Vi gör en paketering med finansering, försäkring, laddbox och dessutom får de 100 första kunderna ett laddkort på 2000 kr.
Vi ger även lån och försäkringar till fossila bilar.

Vad är det som gör att ni anser att en elbil är mer hållbar för miljön än en fossil?

Batteridrivna fordon är tydligt bättre än fossildrivna fordon i Sverige men även i snitt i Europa. En liten elbil sparar totalt 60–70 procent av co2-utsläppen under sin livstid (18 000 mil) jämfört med motsvarande fossildriven bil i Sverige. Dessa siffror är med dagens teknik i gruva och tillverkning, samt med återvinning men utan återbruk av elbilsbatteriet. Studier av dagens teknik beskriver historien och nutiden, men säger inte så mycket om framtiden och möjliga förbättringar. Dessutom bidrar elbilar och batteriproduktionen till en rad lokala nyttor såsom tystare städer och samhällen, minskade miljöpåverkande och hälsoskadliga utsläpp lokalt samt global teknikutveckling som bidrar till omställningen mot ett mer hållbart samhälle.
Källa: Power Circle tillsammans med IVL Svensk Miljöinstitutet

Kan jag ladda min elbil med uttaget jag har hemma?

 • Nej vägguttaget är en konstruktion som inte är avsedd för långvariga laster.
 • Elanläggningen är inte avsedd för elbilsladdning dvs höga effekter under lång tid.
 • Ansvaret för en elanläggning ligger enligt ellagstiftningen endast på innehavaren. Även om bilsäljaren säger att du kan ladda i vägguttaget är det ditt eget ansvar om du är innehavare av elanläggningen.

Vad ställs för krav på laddboxen och installatör?

Laddboxen ska vara av Typ 2 och Mode 3 (uttagstyp Typ 2 och säkerhetsläge Mode 3). Installationen av en laddbox får endast utföras av ett hos Elsäkerhetsverkets registerat elinstallationsföretag.

erbjudande-billeasing.png

BRA ATT VETA

erbjudande-laddaforframtiden-dekals.jpg

PENGAR TILLBAKA

Den som äger bilen är den som har möjlighet att få bonus från Transportstyrelsen. En bonus får ges med belopp som motsvarar högst 25% av bilens nypris, dock högst 60 000 kronor.

En bonus till ett företag får uppgå till högst det belopp som motsvarar 35% av prisskillnaden mellan bilens nypris och nypriset för närmast jämförbara bil, om bilens nypris är högre än nypriset för den närmast jämförbara bilen.

Vid utbetalningstillfället får inte bilen ha bytt ägare, avregistrerats eller förändrats så att den inte längre uppfyller de tekniska kraven för att vara en klimatbonusbil. Utbetalning av bonus kommer att ske tidigast sex månader från köpet av klimatbonusbilen.

Utbetalningen sker till Wasa Kredit som en extra inbetalning på ert leasingavtal. Hela summan, oavkortat, placeras på ditt avtal och sänker månadskostnaden på leasingavtalet.

Läs gärna mer om denna bonus hos www.transportstyrelsen.se→

SÅ PÅVERKAS FÖRMÅNSVÄRDET

För elbilar sker nedsättningen av förmånsvärdet i två steg:

 1. Först sätts förmånsvärdet ner till jämförbar bil utan miljöteknik.
 2. Därefter sätts miljöbilens förmånsvärde ner med 40 procent, men max 10 000 kronor. Reglerna om 40 procents nedsättning gäller till och med inkomstår 2020.

LADDA RÄTT

 • Låt en elinstallatör kontrollera er elanläggning innan ni installerar en laddstation. Felaktigheter kan då hittas innan något händer.
 • Många jordfelsbrytare är inte anpassade för laddning och det finns då risk att jordfelsbrytaren inte fungerar som den ska vid elfel. Be elinstallatören kontrollera även detta.
 • Hos Elsäkerhetsverket → får ni tips och råd om vad ni bör tänka på vid laddning av elbil i hemmet. 
 • Här kan ni få fler tips om hur ni laddar rätt →


  erbjudande-laddaforframtiden-laddkort.png