Återvinningstjänst 2019

Dra nytta av återvinningstjänsten som ingår i din lantbruksförsäkring. I år hämtar vi både skrot och ditt miljöfarliga avfall. Du anmäler detta till JRAB senast den 30 juni.

Tanken med återvinningstjänsten är att hjälpa dig som är lantbrukare att på ett smidigt sätt bli av med skrot och miljöfarligt avfall. Sedan 2009 har landsbygden har tömts på åtskilliga ton bekämpningsmedel, spillolja, oljefilter, färgavfall, lysrör och framför allt lantbruksskrot i form av gamla maskiner.

Delad kostnad för miljöfarligt avfall

Återvinningstjänsten innebär att du betalar halva kostnaden för destruktion, återvinning och transport av miljöfarligt avfall. I transportkostnaden ingår en hämtningsavgift på 899 kr exklusive moms där Länsförsäkringar betalar halva kostnaden upp till 10 000 kr.

Marknadsvärde för skrot

I år får du återigen betalt för ditt skrot. Du får betalt till marknadspris och betalar en hämtningavgift på 1 076 kr exklusive moms då vi hämtar ditt skrot.

JRAB samarbetspartner

Vi har vi ett samarbete med miljöcertifierade JRAB (Jönköpings Renhållnings AB). JRAB hämtar ditt avfall och transporterar bort det under ordnade former.

Ingen tidsödande dokumentation

När miljöfarligt avfall ska transporteras bort för destruktion krävs en relativt omfattande dokumentation. Det är inget som du behöver tänka på längre. JRAB tar hand om pappersjobbet i samband med hämtningen. Du sparar inte bara tid. Det är också en trygghet för dig att allting sker enligt gällande regelverk.

Anmälan om hämtning

Anmälan om hämtning kan du göra till och med 30 juni. Hämtningarna genomförs från 24 augusti till och med 11 oktober.

Praktisk information och anmälningsblankett

Anmäl hämtning via blankett från JRAB

Läs mer på JRABs webbplats