Nystiftat stipendie ska boosta jämställdheten i länet

Länsförsäkringar Jämtland vill genom ett nystiftat stipendie och partnerskap med GLOW4equality skapa möjlighet för kvinnor i Jämtland som brinner för jämställdhet att växa och utvecklas. I GLOW4equalitys coachprogram har deltagare från hela världen siktet inställt på förändring.

Sara Carlemår
Foto: GLOW4Equality

GLOW4equality drivs och skapades av Sara Carlemår som har en lång erfarenhet som entreprenör och social entreprenör.
Det här programmet är för dem som drivs av en passion, kanske redan driver jämställdhetsfrågor men vill mer. Genom coaching hjälpa dem att rikta energin och tillhandahålla verktygen för att nå deras mål, berättar Sara Carlemår.

Att delta i coachprogrammet är helt kostnadsfritt och GLOW4equality finansieras med offentliga medel, genom företagssamarbeten och crowdfunding. Länsförsäkringar Jämtlands bidrag fördelas till de kvinnor från Jämtlands län som deltar. Just nu går sex personer från olika delar av världen programmet. Till hösten kommer två nya grupper att starta. 
Varje individ är på olika ställen i sin resa, alla med individuella målsättningar och de kommer följa varandra under ett halvår. Programmet sker digitalt och är en förutsättning för att fler människor faktiskt kan delta och för att skapa nya internationella nätverk, säger Sara Carlemår.

Fröet till GLOW4equality såddes på en resa till Iran där det blev övertydligt att jämställdheten globalt har en mycket lång väg kvar. Sedan 2019 har Sara Carlemår vid sidan av sitt arbete som kommunikationsstrateg också arbetat med GLOW4equality. 
Där och då förstod jag att jag behövde göra något mer och genom att själv ta hjälp av coahning ramlade bitarna på plats. Det landade i att använda mitt entreprenörskap för att tillgängliggöra professionell coaching till de som har lösningar på mina hjärtefrågor, säger Sara Carlemår.

I programmet får deltagarna stöd av professionella coacher men också varandra. Nätverket är en viktig del i att utvecklas, knyta kontakter, nu och för framtiden. De som vill gå programmet gör en ansökan och till höstens grupper finns endast ett fåtal platser kvar. 

 

Fakta Länsförsäkringar Jämtland, samhällsengagemang och de globala målen
Länsförsäkringar Jämtlands samhällsengagemang utgår till stor del från FN:s globala mål för en hållbar utveckling. Jämställdhet är nummer fem av 17 globala mål och handlar kortfattat om en rättvis fördelning av makt, inflytande och resurser.

Har du frågor? Kontakta gärna:
Sara Carlemår, social entreprenör och kommunikationsstrateg
070 – 551 78 15

sara@glow4equality.com

Anna-Karin Lindeberg, ansvarig för Länsförsäkringar Jämtlands samhällsengagemang och satsningar för hållbarhet
063-19 34 27
anna-karin.lindeberg@lfz.se

 

Länkar:
www.glow4equality.com
www.globalamalen.se

Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Se alla pressmeddelanden