Andelen kvinnliga styrelseledamöter har ökat i de börsbolag där Länsförsäkringar Fondförvaltning ingått i valberedningen

Länsförsäkringar Fondförvaltnings ägarstyrningsrapport för perioden juli 2019 till och med juni 2020 är nu publicerad på webbplatsen.

Johannes Wingborg 1
Foto: Länsförsäkringar

Ägarstyrningsrapporten visar bland annat på:

  • Länsförsäkringar Fondförvaltning har ingått i 21 valberedningar inför årsstämmorna 2020. De flesta var i fastighetssektorn. Andelen kvinnor dessa styrelser ökade med fem procentenheter från 33 procent till 38 procent i genomsnitt. 55 procent av de nya ledamöterna var kvinnor samtidigt som 73 procent av de som lämnade styrelseuppdrag var män.
  • Trots ökad andel kvinnliga styrelseledamöter så är det fortfarande få kvinnor bland styrelseledamöter som är beroende till ägare, ledningen eller bolaget.
  • Trots Covid-19 utbrottet har Länsförsäkringar Fondförvaltning röstat på 78 bolagsstämmor under den redovisade perioden, vilket är fler än tidigare. Detta har underlättats genom samarbete med andra svenska institutioner och möjlighet till poströstning.
  • I en majoritet av valberedningarna där Länsförsäkringar Fondförvaltning varit representerat har inga höjningar av styrelsearvoden föreslagits.

Länk till Länsförsäkringar Fondförvaltnings ägarstyrningsrapport

Länk till Länsförsäkringars pressrum 

Länk till Länsförsäkringar på Twitter 

För ytterligare information kontakta:

Johannes Wingborg, ägaransvarig Länsförsäkringar Fondförvaltning, telefon 08-588 407 03

Presskontakt, telefon 08 – 588 418 50

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden