Tips på höstlovsaktiviteter för barn och unga

Vecka 44 är det höstlov och Gävleborgs skolbarn får därmed en välförtjänt paus från skolan. Flera av våra samarbetspartners förbereder just nu roliga, spännande och pyssliga höstlovsaktiviteter – här kommer våra bästa tips!

Playday, 4 november

Fredagen 4 november är det återigen dags för PlayDay på Monitor ERP Arena i Gävle. För arrangemanget står i vanlig ordning Brynäs IF och En Bra Start. Under dagen kommer barn och unga, i alla åldrar, att få prova på aktiviteter som ishockey, konståkning, innebandy, padel, pickelball, gymnastik med mera. Dörrarna till arena slår upp kl 10.00, och det kostar inget att delta.

Prova-på-aktiviteter, 31 oktober

Måndagen 31 oktober, mellan klockan 11–14, kan man till exempel spela fotboll, pyssla, tävla och träffa spelare på Gavlevallen. Aktiviteten, som anordnas av Gefle IF, är öppen för alla barn upp till 16 år.

Blåljusmatchen, 2 november

Onsdagen den 2 november, kl 10-15, spelas ”Blåljusmatchen” på Sörby IP i Gävle. Barn och unga, som är 10–16 år, kan vara med och det spelas om äran, berömmelsen och en pokal. Deltar gör i vanlig ordning personal från bland annat från polisen, brandkåren och ambulansen.
Mer information om ”Blåljusmatchen”

Hej Aktivitet, 31 oktober – 4 november

  • Allmänhetens åkning
    31 oktober – 1 november är det allmänhetens åkning på Holmen Center i Hudiksvall. Länsförsäkringar Gävleborgs samarbetspartner Hej Aktivitet och Fritidsbanken Hudiksvall är på plats för att bland annat låna ut skridskor, hjälmar och skydd gratis.
  • Skridsko-disco
    Samma sak som vid allmänhetens åkning gäller under Skridsko-discot som anordnas onsdagen den 2 november, mellan 11.30 - 14.30
  • Fotbollsfredag
    Mellanstadieelever är välkomna 18.30-19.50, högstadieelever 20.00-21.20 och gymnasieelever samt unga upp till 25 år 21.30-22.50.
  • FriDance
    FriDance – en mix av hiphop/street- och tiktok-dans. Mellanstadieelever kör 18.30-19.30 medan högstadie- och gymnasieelever är välkomna 19.30-20.30

Nattfotboll, höstlovet i Sandviken

På höstlovet kan du även spela ”nattfotboll” i Sandviken. Aktiviteten äger rum på fredagar och lördagar och riktar sig till dig som är 12 och 25 år.
För arrangemanget står Sandvikens IF och Framsteget.

Gemenskap och sammanhang viktigt

Genom att satsa på barn och unga kan vi på Länsförsäkringar Gävleborg vara med och skapa ett tryggt samhälle.

- Ett sätt att göra det på är att ge dem möjligheten till en aktiv och meningsfull fritid. Gemenskap, och känslan att tillhöra ett sammanhang är ibland avgörande för hur barn och unga mår, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid Länsförsäkringar Gävleborg.

Trygghet gör skillnad. I hela Gävleborg

21 procent av våra unga uppger att de, sällan eller aldrig, har en trygg vuxen att vända sig till när de behöver stöd. Därför återinvesterar vi i mer gemenskap och vuxen närvaro bland våra unga. Som kund är du med och bidrar. Här, i Gävleborg.

Läs mer här

Se alla nyheter