Länsförsäkringar förlänger samarbetet med Brynäs IF och En bra start

Länsförsäkringar Gävleborg har beslutat att förlänga samarbetet med ishockeyföreningen Brynäs IF och deras sociala verksamhet En bra start.

- Det här känns både roligt och viktigt. Med tanke på de utmaningar som vi ser i samhället känns det viktigare än någonsin att ge utrymme för den här typen av förebyggande insatser, säger Per-Ove Bäckström, VD vid Länsförsäkringar Gävleborg.

En bra start handlar om att – utifrån FN:s barnkonvention – bygga en framtid för barn och unga i Gävleborg och i Norduppland. En viktig del i detta är att hitta lösningar på olika samhällsutmaningar. Några av dessa är:

  • ökat antal barn som klarar skolan med godkända betyg,
  • ökat antal ungdomar i sysselsättning,
  • ökad självtillit, trygghet samt en meningsfull aktiv fritid för barn.

Genom att ge barn och unga en bra start i livet är det större chans att de så småningom får en lyckad övergång till vuxenlivet.

- Det är alltid lika roligt med viktiga förlängningar. Sedan starten 2014 - med den rena dräkten och En bra start - har Länsförsäkringar Gävleborg varit en stor, viktig och aktiv samarbetspartner. En riktig vägvisare, säger Johan Cahling, direktör för kommersiellt, hållbarhet och varumärkesutveckling, Brynäs IF.

Det nya avtalet sträcker sig över ett år.

Sprida aktiviteten Kompissnack

En bra start är ett verksamhetsområde inom Brynäs IF, där fokus ligger på det som händer vid sidan av isen. Tillsammans med en rad olika samarbetspartners arbetar Brynäs IF för att alla barn och unga ska få en bra start i livet.

En viktig del i En bra start är aktiviteten Kompissnack – det innebär att En bra start besöker skolor för att ge föreläsningar, genomföra olika typer värderingsövningar och hålla samtal om kompisskap med mera.

Under verksamhetsåret 2021/22 har En bra start varit på plats i tio kommuner i regionen, 45 olika skolor och besökt totalt 5051 skolelever vid minst två tillfällen. Målet framöver är att sprida kompissnack till ännu fler orter i regionen – dels genom egen verksamhet, dels genom att inspirera och påverka lokala aktörer att kunna ta del av befintligt arbetssätt.

Vi engagerar oss i hela Gävleborg

Vad gör vi för Hudiksvall? För Ovanåker? För Sandviken? Vi på Länsförsäkringar Gävleborg vill ge barn och unga en bra grund att stå på. Därför driver, och medverkar vi, i olika typer av insatser som främjar gemenskap, integration och möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid.

Läs mer här!

Se alla nyheter