Så gäller reseskyddet i hemförsäkringen med anledning av situationen på Arlanda

Många kunder hör just nu av sig om hur reseskyddet i hemförsäkringen gäller i samband med att de fastnat i köerna på Arlanda. Här berättar vi vad som gäller.

Vår hemförsäkring täcker många områden där du kan få ersättning vid resa som till exempel att du missar en resa på grund av att du blir sjuk, råkar ut för en olycka eller om ditt flyg blir försenat. Du kan däremot inte få ersättning ur försäkringen om du missar ditt flyg på grund av långa köer i säkerhetskontrollen.

- Reseskyddet i hemförsäkringen täcker sådant som är plötsligt och oförutsett, säger Fredrika Lönnberg, produktansvarig vid Länsförsäkringar Gävleborg. Det som sker på Arlanda just nu är inte en plötslig händelse eftersom media rapporterar dagligen om situationen.

- Det är klart att det som sker på Arlanda är olyckligt för många, säger Fredrika Lönnberg, vi rekommenderar att resa hemifrån med god tidsmarginal för att minska risken att missa sitt flyg.

Har du funderingar är du välkommen att kontakta oss. Du kan även ta del av vad Konsumenternas skriver i ett pressmeddelande om detta.

Se alla nyheter