Minnen för livet!

Idag är sista dagen i skolan för många barn och unga och nu väntar ett långt sommarlov med läger och olika typer av sommaraktiviteter, men inte för alla.

- Det finns föräldrar i vårt län som inte har råd att låta sina barn åka på läger, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid Länsförsäkringar Gävleborg. Det här är något som vi vill göra något åt. Därför samarbetar vi med, samt på olika sätt stöttar, lokala föreningar och verksamheter som främjar gemenskap, integration och möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler.

Ett exempel på detta är Strömsbro IF i Gävle. Inom ramen för sitt sociala samhällsprojekt #Vårabarnsframtid kommer de även i år att anordna satsningen Sommarglädje.

- Målet med Sommarglädje är att ge barn, oavsett social status eller familjeekonomi, möjligheten till ett härligt sommarlov. Med det menar vi massor av nya vänner, upplevelser och minnen för livet, säger Thomas Östergren, ansvarig för #Vårabarnsframtid.

Thomas-vbf_730x380.jpg

Under fyra hektiska sommarveckor, kommer barn och unga – som går i årskurs 1 upp till 5 – att samlas på Testebo idrottsplats för bada, bara vara, rita, leka eller spela kubb.

Buss till och från Testebo idrottsplats

Nytt för i år är att barn och unga, som vill delta på Sommarglädje, kommer att kunna åka buss till och från Testebo idrottsplats. Bussresorna bekostas bland annat med hjälp av pengar från Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond.

I skrivande stund har över 900 barn och unga anmält sig till Sommarglädje.

Sommaraktiviteter som vi stöttar

Andra föreningar, verksamheter och insatser som vi på Länsförsäkringar Gävleborg stöttar är:

  • Barnens dag i Ljusdal. I slutet av juli är det dags för Barnens dag i Ljusdal. Det är en dag full av aktiviteter – allt är gratis för barn och unga.
  • Föreningsalliansen – Fritidsbanken Pep Up. Under sommaren anordnar Föreningsalliansen gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i Bollnäs kommun. En populär aktivitet är Fritidsbanken Pep Up. Det kan bäst förklaras som en turnerande släpvagn som besöker flera områden i kommunen och där barn kan låna utrustning gratis – fotbollar, inlines och innebandyklubbor är bara några exempel. För den som vill låna utrustning eller vill lära sig åka skateboard så kommer Fritidsbanken, under sommaren – dagtid som kvällstid, även vara närvarande på Solrosens idrottsplats.
  • Gefle IF – Summer Camp. Även i år arrangerar Gefle IF det populära och kostnadsfria sommarlägret Summer Camp. Lägret riktar sig till barn och unga i åldrarna 9-13 år. 2020 deltog till ett 120-tal barn. Förutom fotboll och lek på Sörby IP genomfördes besök på Fjärran Höjder, extremsportarenan The Dome samt padelbanor. En hög andel – cirka 50% - av dem som deltog var flickor.
  • Hofors Bangolf har fått ekonomiskt stöd för att kunna bygga en aktivitetsyta intill golfen.
  • Ockelbo ryttarförening. Med nya möbler i en av stallets umgängesytor kommer det, i sommar, att vara lättare för barn och unga att umgås.
  • Sandvikens AIK – Högbolägret. Syftet med lägret är att ge barn och unga (7-13 år), oavsett ekonomisk och etnisk bakgrund, chansen till en bra start på sommaren. Lägret arrangeras varje sommar, under veckorna 26 och 27, och består av massor av roliga aktiviteter. ‘Hur är man en bra kompis’ är en central fråga. Deltagarna får också möjlighet att lära känna barn och unga från andra kulturer än sin egen.
  • Sandvikens IF – Framsteget. Sandvikens IF och Framsteget driver projektet ”nattfotboll”. Det vänder sig till barn och unga i åldrarna 8 till 25 år och har till syfte att skapa goda förutsättningar för dem att få en meningsfull fritid och att inte hamna i utanförskap i samhället. Aktiviteterna är kostnadsfria för alla som vill delta. Framsteget kommer, under veckorna 26, 27 och 28, att genomföra tre olika sommarläger. Dessa riktar sig till elever i lågstadiet, mellanstadiet och tjejer som gått ut årskurs 6.

Ring eller mejla mig gärna

Faktaruta: Vi engagerar oss i hela Gävleborg
Vad gör vi för Hudiksvall? För Ovanåker? För Sandviken? Vi på Länsförsäkringar vill ge barn och unga en bra grund att stå på. Därför driver, och medverkar vi, i olika typer av insatser som främjar gemenskap, integration och möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid.

Läs mer här!

Se alla nyheter