Träffa Mathias!

Mathias Liljenmalm är försäkringsrådgivare på Länsförsäkringar Gävleborg. En viktig del i hans arbete är att ta emot såväl inkommande telefonsamtal som ärenden som skickats in via digitala kanaler.

Icons/70px/Quotation-mark-70
Jag har ett väldigt givande arbete, där jag lägger stor vikt i att kunderna ska vara rätt försäkrade och att de ska känna sig trygga med oss som bolag.

- Jag har ett väldigt givande arbete, säger Mathias, där jag lägger stor vikt i att kunderna ska vara rätt försäkrade och att de ska känna sig trygga med oss som bolag.

Länsförsäkringar Gävleborg förespråkar ett stort engagemang från medarbetare, och uppmuntrar de som vill och brinner för något, att också kan få vara med och bidra.

- Bland annat brukar jag vara med på olika event som ofta är knutna till vår samhällsfond, säger Mathias. Den kan man i och för sig prata sig hes om, ler han och fortsätter, men om man ska hårdra det så är det ett engagemang som vi har för att göra Gävleborg tryggare, säkrare och ha hållbar tillväxt. Inte minst med tanke på alla barn och unga runt omkring oss. Det känns helt rätt att vi kan, och vill, vara med och göra skillnad på så många plan.

Själv- och medlarskap genomsyrar företagets förhållningssätt gentemot sina medarbetare. Länsförsäkringar Gävleborg vill att varje medarbetare, utifrån sina kunskaper, erfarenheter och intressen, ska kunna ta ansvar och känna att man har mandat - och förtroende - att ta egna beslut och att man kan bidra inom områden som inte alltid är knuten till själva rollen. I Mathias fall som försäkringsrådgivare.

- Under de här åren jag varit på Länsförsäkringar känner jag att jag vuxit som person både på och utanför kontoret, berättar Mathias. Vi har en kultur som gör att man vågar ställa frågor och där man alltid är välkommen i diskussioner.

Mattias_1_360x360.jpg

På Länsförsäkringar Gävleborg pratar vi ofta om att ”våga, prova och lära” där syftet är att medarbetaren ska utvecklas och växa inte bara i sin roll, utan även som anställd. Hur känner du kring det?

- Vi arbetar efter något vi kallar självledarskap och medledarskap, börjar Mathias, vilket innebär att vi kollegor coachar och stöttar varandra i vardagen – inte sällan även mellan arbetskamrater från andra avdelning med helt andra arbetsuppgifter. Det kan låta flummigt, men det fungerar verkligen i praktiken, och det ökar inte minst förståelsen för vad andra gör.

- Man törs ta egna beslut, fortsätter Mathias, och man känner snart att det är inte så farligt att testa nya saker och att ta lite obekväma beslut. Tidigare togs vanligen de flesta besluten av chefen, men nu kan vi själva, eller tillsammans med arbetskamrater göra det. Det gör att man känner en delaktighet på ett helt annat sätt, vilket är jättekul, säger Mathias.

Icons/70px/Quotation-mark-70
Vi har en kultur som gör att man vågar ställa frågor och där man alltid är välkommen i diskussioner.

Mathias hade innan han kom till oss jobbat på andra försäkringsbolag, men säger att han aldrig kände sig riktigt ”hemma”. Så när tillfälle gavs och det fanns möjlighet till att byta arbetsplats sökte han sig till oss. Anledningen var mycket utifrån vad han hört från vänner och bekanta och inte minst från kunder han stött på genom åren.

 - Nu är det fyra år sedan klev jag in på Gävlekontoret för första gången, säger Mathias. Jag minns att jag slogs av hur öppet kontoret var och vilken trevlig atmosfär det var. Det motsvarade ganska mycket av vad jag hade hört sedan tidigare.

mathias-730x380.jpg

Mathias Liljenmalm håller en utbildning kring försäkringar för unga ledare från Strömbro IF.

Vad skulle du säga till en person som funderar på att söka jobb hos oss?

 -  Det är enkelt, ler Mathias. Om du är en person som vill växa inom och utanför kontorets ramar och drivs av att göra det lilla extra för både kunder och samhället vi lever i, tror jag Länsförsäkringar Gävleborg är helt rätt för dig!

- Här har man stor frihet, fortsätter Mathias. Företaget ger mig både förtroende och mandat och litar på att jag tar rätt beslut.

Mer läsning!

Träffa vår kollega Hanna och ta del av hennes upplevelse av hur det är att jobba hos oss. Hon jobbar som rådgivare idag och även om vissa dagar kan vara hektiska är hon stolt över att kunna hjälpa och göra skillnad för människor hon möter.

Går till Hanna