"Vägen in" – praktikplats för unga!

På Länsförsäkringar Gävleborg vill vi bidra till ett tryggt och trivsamt Gävleborg. Därför jobbar vi genom En bra start och konceptet Vägen in för att hjälpa unga arbetssökande att hitta en väg in i yrkeslivet.

Vi vet hur svårt det kan vara att ta det där första viktiga klivet in på arbetsmarknaden. Arbetslösheten bland unga i Gävleborg är hög och därför vill vi på Länsförsäkringar göra vad vi kan för att fler ungdomar i länet ska få chans att komma ut i arbetslivet.

Vi är engagerade i En bra starts arbete för att få ut fler ungdomar i arbetslivet genom en satsning på praktikplatser. Tillsammans med Brynäs IF och Arbetsförmedlingen har vi tagit fram en modell för en tremånaders-praktik som vi presenterar för våra företagskunder. Förhoppningsvis kan vi tillsammans skapa många nya praktikplatser i vårt nätverk. Vi tar också regelbundet emot praktikanter på flera av våra kontor.

Nu växer praktikmodellen

Praktikmodellen växer ut i hela landet genom ett samarbete mellan En bra start, föreningarna i Svenska Hockey Ligan och Arbetsförmedlingen. Vi tycker att det är väldigt spännande att se hur vårt och En bra starts arbete med modellen ger ringar på vattnet och börjar sprida sig över hela landet.

Vill du och ditt företag vara med är du varmt välkommen att kontakta oss.

Speeddate!

Genom "speeddate" erbjuder vi unga att på ett lättsamt sätt träffa representanter ur näringslivet och möjligheten till en praktikplats prova på arbetslivet.