Strömsbro IF och Hagaströms SK "Sommarkulan"

Strömsbro IF och Hagaströms SK "Sommarkulan"

Sommarkulan – ett sommaräventyr för allas lika värde!

Det finns behov för barn och unga att lära sig samarbeta, att vara en bra kompis, att känna ansvar och delaktighet och att öka var och ens självkänsla. Genom Strömsbro IF:s och Hagaströms SK:s Sommarkula får barn och unga lära sig viktiga värdegrunder på ett roligt och gemenskapsbyggande sätt och att få kunskapen om alla människors lika värde.

Genom aktiviteter som fotboll, bada, rita och ”talangjakt” ska leken vara den brygga som ska stärk gemenskapen mellan barn oavsett deras bakgrund och härkomst.

Sommarkulan är ett sommarlovsäventyr för ca 500 barn i årskurs 1-6 och sker under veckorna 25 och 26 där ca 50 anställda ungdomsledare från gymnasiet aktivt stimulerar barnen att delta i aktiviteterna. Den planeras och genomförs tillsammans med invandrarföreningar i Andersberg där syftet är att det ska öka förståelsen mellan kulturer och med SISU som ska utbilda ledare i ledarskap och HLR.

Ett sådant arbete vill vi på Länsförsäkringar Gävleborg stödja och genom vår Samhällsfond öppna upp möjligheten för fler barn att kunna vara med utan att familjens ekonomi ska vara begränsande – alla ska få delta!

Sommarkulans webbplats

Juryns motivering

Samhällsfondens stödjer Strömsbro IF och Hagaströms HK och detta är i linje med Samhällsfondens kriterier för aktiviteter som är integritetsstödjande och gemenskapsbyggande för barn och ungdomar i Gävleborg.