Söderhamns Sportdykarklubb

Söderhamns sportdykarklubb är en ideell förening som ägnar sig åt olika former av dykning året om. Inom dyksporten är säkerhetstänkande direkt avgörande, av den anledningen vill Länsförsäkringar Samhällsfond bidra till en hjärtstartare till klubben.

I Söderhamns Sportdykarklubb är de flesta av medlemmarna dykaktiva året runt, och genomför även isdyk om vädret tillåter. Högsäsong är under vår, sommar och höst, då man brukar åka ut med båt till olika dykplatser i Hälsingland - dykplatser som ofta ligger otillgänglig för allmänheten.

Om olyckan skulle vara framme innebär det ofta fördröjningar för räddningstjänst att ta sig till olycksplatsen, varför det är oerhört viktigt att det finns säkerhetsutrustning för att påbörja räddningsinsatser på plats. Det som saknats är en hjärtstartare.

Majoriteten av medlemmarna i Söderhamns Sportdykarklubb genomgår årligen en HLR-utbildning som är specialanpassad för dykare (samarrangemang med Hudiksvalls sportdykarklubb) där man även övar med hjärtstartare.

Klubben är öppen för alla

– Söderhamns Sportdykarklubb är öppen för alla, ung som gammal. I dagsläget har vi medlemmar inom åldersspannet 13-74 år, säger Petri Kohonen från Söderhamns Sportdykarklubb. Vi ägnar oss åt både fridykning som apparatdykning. I augusti arrangerar vi Helsingdyket i Söderhamns skärgård, en dykvecka fylld av roligheter. Varje dag erbjuder vi 2-4 dyk, varav minst ett av dem är med båtutfärd.

Besök klubbens webbplats

Juryn motivering
Utdelningskommittén godkänner att ge medel för att inköpa en defibrillator om sportdykarklubben inte har en sådan. Under förutsättning att man även utbildar ledare i HLR i samarbete med Hudiksvalls sportdykarklubb.