Lavikens lägergård

Kajsa och Christine är ledare på Lavikens lägergård
Kajsa och Christine är ledare på Lavikens lägergård

Lavikens lägergård

Ett renoverat och moderniserat kök på Lavikens lägergård

IOGT-NTO Gävleborg driver Lavikens Lägergård i Bollnäs kommun. 2017 beviljades föreningen medel från Länsförsäkringars Samhällsfond för att renovera och modernisera lägergårdens befintliga kök.

Lavikens Lägergård är en lägergård mellan Bollnäs och Växbo som drivs av IOGT-NTO Gävleborg. Varje sommar arrangeras läger vid minst tre tillfällen, för ca 200 barn per sommar. Verksamheten riktar sig till barn och ungdomar mellan 6-25 år. Lägergården erbjuds även till skolklasser och föreningar, bland andra Narkotikafritt Bollnäs, Bollnäs bibelcenter och olika invandrarföreningar. Kravet är att det ska vara drogfritt och nyktert.

Lavikens Lägergård hade tidigare ett gammalt och slitet kök men som genom bidrag från Länsförsäkringar Samhällsfond rustats upp och moderniserats. Förutom att köket har blivit mer hygieniskt är det nu också mer lättjobbat. Detta möjliggör i sin tur att verksamheten kan välkomna fler barn, unga och deras familjer till en härlig sommarupplevelse och en meningsfull fritid.

Besök lägergårdens hemsida för mer information kring deras verksamhet

Juryns motivering

En förening som möjliggör en meningsfull fritid för den breda allmänheten. Då alla inte har möjlighet att åka på semester, ger denna gård fler möjlighet till härliga sommarminnen.