Korpföreningen Heros Gävle

El-hockey för barn och unga med funktionsvariationer.

KF Heros Gävle är en klubb som erbjuder idrott för unga med funktionsvariationer med svåra rörelsehinder. 2017 beviljades klubben bidrag från Länsförsäkringars Samhällsfond för att kunna öka antalet utövare, både i den egna föreningen men också genom att inspirera nya föreningar att starta.

Genom el-hockey kan KF Heroes i Gävle erbjuda 11 barn och ungdomar i åldrarna 7-25 år möjlighet att delta i föreningslivet i en idrott som har allt som en lagsport ska ha. Föreningen har idag har cirka 360 medlemmar och aktiviteter alla dagar i veckan. Deltagarna kommer från Gästrikland, Hälsingland och Dalarna.

En lite film om KF Heros

Vi träffade Johanna och Christer från KF Heros under "Den humana elhockyecupen". Hör dem berätta om sin spännande verksamhet som gör så stor skillnad för barn och unga med rörelsenedsättning.

Genom bidraget från Länsförsäkringar Samhällsfond kan LF Heroes arrangera aktiviteter på strategiska platser inom Gävleborgs län, med uppvisning och möjlighet för intresserade att testa elhockey. Målet är att öka antalet aktiva med minst fem nya deltagare inom föreningen samt få minst en ytterligare förening inom närområdet att starta upp elhockey-verksamhet. Detta hoppas man i sin tur ska göra att avstånden mellan utbyten och tävlingstillfällen för utövarna kan minska.

Läs mer om klubben på deras webbplats

Juryns motivering
Länsförsäkringar Gävleborg bidrar med 25 000 kronor till KF HEROS – Elhockey som erbjuder idrott för barn- och ungdomar med funktionsvariation för att främja allas lika värde och verka för ökad gemenskap.