Hudiksvalls Sportdykarklubb

Övning av HLR på stranden
Övning av HLR på stranden

Hudiksvalls Sportdykarklubb

Hjärtstartarpaket för ökad säkerhet i skärgården

Hudiksvalls Sportdykarklubb bedriver dykverksamhet för barn och vuxna. På sommaren sker de flesta dykningarna från dykbåten Emma. 2017 beviljades klubben medel från Länsförsäkringar Samhällsfond för att införskaffa en hjärtstartare/defibrillator till dykbåten samt 2018 en livräddningsdocka.

Genom införskaffade av en hjärtstartare, utbildning i HLR (i samarbete med Söderhamns Sportdykarklubb) för medlemmar och skapande av en flytande hjärtsäker zon i skärgården bidrar Hudiksvalls Sportdykarklubb till att göra Gävleborg tryggare. Insatsen ska öka säkerheten för klubbens utövare och för människor som vistas i Hudiksvalls skärgård. Alla klubbens medlemmar erbjuds dessutom utbildning i defibrillator HLR vilket kan vara livsviktig kunskap, inte bara inom dyksporten utan även i livet i övrigt.

Besök Hudiksvalls Sportdykarklubb på webbplats

Juryn motivering

Ansökan beskriver en verksamhet som hållbart kan bidra till ökad sjö- och vattensäkerhet längs hela Hudiksvallskusten. Hjärt- och lungräddning ligger i linje med Länsförsäkringar Gävleborgs hållbarhetsarbete.