Gävle Ponnyklubb

Gävle Ponnyklubb

Ökad säkerhet ökar möjligheten för fler barn och unga till en meningsfull och aktiv fritid.

Gävle Ponnyklubb har funnit sedan 1963 och bedriver idag ridskoleverksamhet för elever på alla nivåer, från nybörjare till tävlingsryttare på nationell nivå, med målsättningen att alla ska ha en meningsfull fritid. Nu börjar den befintliga låneutrustningen bli sliten och behöver bytas ut och kompletteras. Säkerhet och trygghet vid utövande av idrottsaktiviteter är viktigt, därför stödjer Samhällsfonden klubben med detta inköp så att verksamheten blir en tryggare plats för barn och unga oavsatt deras förutsättningar.

Utrustningen ska passa allt ifrån 4-åringar som kommer på barnridning till unga vuxna som går på ridkurs eller på ridning för funktionsnedsatta.

Kort om klubben

Ridskolan har cirka 400 uppsittningar i veckan och har 30 ridskoleponnyer och hästar i olika storlekar och karaktär. Ridskoleverksamheten bedrivs veckans alla dagar och klubbens fem ridinstruktörer har alla gedigen utbildning och erfarenhet. Klubben håller även hästskötarkurser, ridning för ryttare med funktionsvariationer, studiecirklar som Grönt kort och en rad olika andra aktiviteter.

Klubben har en fin sammahållning och familjära stämning vilket genomsyras i så väl vardagen på ridskolan, på tävlingsbanorna och andra aktiviteter, där alla hjälps åt och bemöter varandra på ett vänligt sätt, stöttar i motgång och gläds i framgång!

Gävle Ponnyklubbs webbplats

Juryn motivering
Säkerhet och trygghet vid utövande av idrottsaktiviteter är viktigt, därför stödjer Samhällsfonden klubben med detta inköp så att Gävleborg blir en tryggare plats att leva och bo i för barn och unga.