FUB Gävle

FUB Gävle

Länsdans och utveckling av dansaktiviteter

FUBs medlemmar behöver aktiviteter för att stärka sin hälsa. Den främsta och den mest omtyckta aktiviteten är dans. FUB Gävle har under en längre tid arrangerat lördagsdanser och länsdanser. För att fortsätta nå lika många och även de yngre medlemmarna behöver dansaktiviteterna utvecklas. Detta arbete inleddes med början vid den återkommande aktiviteten "Länsdans" på Gasklockorna i Gävle, augusti 2017.

Utdrag ur FUBs egen rapport från Länsdansen, augusti 2017

"Dansgolvet blev fullt på nolltid, alla var glada och danssugna. Efter en stunds dansande fanns det möjlighet att köpa varmkorv och dricka eller alkoholfritt vin/öl. När dansen var slut rullade bussarna och taxi hem till Bollnäs, Söderhamn, Hudiksvall och Ljusdal och Gävle förstås med trötta och nöjda gäster. Alla ser fram emot dessa danser där man får träffa kompisar från övriga länet."

 

Gänget i FUB fortsätter med sin fantastiska verksamhet: här en del av inbjudan till dans i Ljusdal i april 2018. Besök FUB´s webbplats för mer info.

Juryns motivering

Ansökan beskriver ett bra projekt som är inkluderande och ger en meningsfull fritid för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning.