Friluftsfrämjandet Arbrå

Friluftsfrämjandet Arbrå

En aktiv förening som gör mycket för barn och unga runt omkring Arbrå.

Förening är mycket aktiv vad gäller friluftsliv runt omkring Arbrå. De erbjuder bra möjligheter för barn och unga att utöva och prova på utförsåkning både på sin fritid och i skolan. Positivt är även att de har ambitionen att utöka verksamheten så att ensamkommande barn ska få prova på utförsåkning.

Föreningen har tidigare byggt en egen snökanon med hjälp av EU-bidrag och med ideellt arbete från engagerade medlemmar. Att hantera detta kräver en bättre pistmaskin som dessutom är sliten. Genom att skaffa en ny pistmaskin ökar inte bara möjligheten med fortsatt verksamhet, utan även säkerheten för de aktiva. Därför väljer vi genom LF Samhällsfond att vara med och stödja ett inköp av en pistmaskin till Koldemobacken.

Föreningen

Arbrå är beläget 1,5 mil norr om Bollnäs i Hälsingland. Verksamhet består av alpin skidskola för alla åldrar, samt allmänhetens åkning helger och vissa kvällar. Även Arbrå alpina bedriver sin verksamhet i anläggning en som de själva äger. Anläggningen är väl anpassad som barn- och familjebacke, och den drivs helt och hållet genom ideellt arbete.

Nämnas ska också att alla ungdomar får åka gratis under hela sportlovet, tack vare att lokala företag och andra föreningar sponsrar dessa dagar.

Föreningens webbplats

Juryns kommentar
En livaktig förening med starka rötter i bygden, med friluftsverksamhet som LF Samhällsfond gärna vill stödja.