Framsteget – ökad gemenskap genom fotboll och dans

För oss på Länsförsäkringar Gävleborg är det värdefullt att samarbeta med föreningar som jobbar aktivt för barn- och ungdomars rätt till gemenskap och allas lika värde. Eftersom trygghet är en naturlig del i vårt hållbarhetsarbete i vardagen blir SIF och Framsteget en självklar samarbetspartner i Sandviken.

Vi stödjer Sandvikens IF:s verksamhet Framsteget och deras projekt Nattfotboll & Dans. Projektet vänder sig till barn och unga i åldrarna 9 till 25 år och har till syfte att skapa goda förutsättningar för dem att få en meningsfull fritid och att inte hamna i utanförskap i samhället.

Verksamheten

Sandvikens IF, som är den drivande parten av Framsteget, har i snart hundra år förenat idrottslig verksamhet med socialt ansvar i Sandvikens kommun. Framstegets vision är att barn och unga ska få en meningsfull fritid oavsett vilka förutsättningar man har, därför är det viktigt att aktiviteterna är kostnadsfria för alla som vill delta.

Samtidigt som verksamheten stödjer trygghet i kommunen ger den även arbetstillfällen för ledare som får chansen att både utvecklas och skaffa erfarenhet i sin ledarroll. Framsteget passerar nu ungefär hundra deltagare per tillfälle.

Verksamheten har ytterligare ett mål och det är att fler tjejer ska delta i Nattfotbollen för att därefter kunna starta ett Sif International Dam-lag, likt SIF International Herr som spelar i division 7.

 

Vill du se mer av hur en kväll i Framstegets tecken kan se ut, kolla filmen eller besök deras webbplats för att ta del av deras viktiga arbete.