Den 15 september i Gävle, 22 september i Ljusdal och sedan 5 oktober i Hudiksvall har vi "Speeddating" – utmärkta tillfällen för ungdomar och företag att träffas och prata om möjligheten till en praktikplats. Missa inte det.

Praktikplatser ger ungdomar värdefull erfarenhet

Den 15 september i Gävle, 22 september i Ljusdal och sedan 5 oktober i Hudiksvall har vi "Speeddating" – utmärkta tillfällen för ungdomar och företag att träffas och prata om möjligheten till en praktikplats. Missa inte det.

Vi är huvudpartner till Brynäs IF och jobbar aktivt för deras sociala verksamhet, En bra start. Vi har tillsammans med flera företag och starka föreningar i länet antagit utmaningen att långsiktigt arbeta för att sänka ungdomsarbetslösheten i Gävleborg.

Vi fortsätter därför att ta emot En bra start-praktikanter hos oss och fortsätter med de givande träffarna för "speeddating" mellan arbetslösa ungdomar och företag som tar emot praktikanter. Höstens första tillfälle blir i Gävle den 15 september, därefter i Ljusdal 22 september och sedan 5 oktober i Hudiksvall.

En praktikplats ger ungdomar värdefull erfarenhet och en första rad på sitt CV som de tar med sig vidare i livet. Praktikplatsen, som är på tre månader, förflyttar ungdomar från ett liv utanför arbetslivet till en gemenskap på en arbetsplats. Den kan också leda till studier, oväntade yrkesval eller bara en större tro på sig själv och sin framtid. Att ta emot en arbetslös ungdom på en praktikplats är verkligen att göra en samhällsinsats.

– I Gävleborg har vi bland den högsta ungdomsarbetslösheten i Sverige, det är inte hållbart, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, Hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Gävleborg. Det krävs nya samverkansformer och mer kraft för att lösa det, och vi har bestämt oss för vi ska vara en del av den lösningen. Våra företagskontakter är många, och föreningsnätverket "Ett bra nätverk", som vuxit fram inom ramen för En bra start, har tillsammans över 4 000 företagspartners i Gävleborg. Dessa vill vi nu inspirera till att vara med i den här långsiktiga satsningen, avslutar Ann-Sofie.

Är det här något för dig och ditt företag?

Vi berättar gärna mer om vad det innebär, hur det går till och förmedlar kontakten till Arbetsförmedlingen där du får prata med din lokala kontakt som kan En bra start-praktik. Du kan också läsa mer om detta på En bra starts webbplats.

Har du funderingar, kontakta mig

Se alla nyheter