Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi gör det tryggare för dig, din skog och ditt lantbruk

Hantera din ekonomi

Hos oss hittar du de banktjänster som du behöver för att driva din skogs- eller lantbruksverksamhet.

Försäkra ditt lantbruk

Tillsammans skräddarsyr vi det skydd du behöver för ditt skogs- och lantbruk med lokal och smidig skadereglering. Vi ger dig även råd och tips för att undvika skador.

Skydda dig själv och din familj

Det är inte bara verksamheten som behöver försäkras, minst lika viktigt är att du ger dig själv och din familj trygghet. Vi hjälper dig att hitta rätt skydd och har lösningar även för dig som har anställda.

Gör din skadeanmälan

Välj kategori
 • Rädda, larma, släck - ring 112 om det är risk för liv
 • Begränsa skadan så mycket som möjligt
 • Polisanmäl alltid brott

Aktuella frågor & svar

 • Försäkringar

  Om du är i Turkiet eller på Kos men inte tar dig hem med ditt ordinarie flyg

  • Från reseskyddet i hemförsäkringen får du ersättning för merkostnader upp till 5 000 kronor om du inte hinner med ditt flyg eller tåg hem till Sverige på grund av jordbävningen. Om du har tilläggsförsäkringen Utökat reseskydd kan vi ersätta ytterligare 10 000 kronor.

  Om du är inbokad för att åka till Turkiet eller Kos men vill avboka på grund av jordbävningen 

  • Avbeställningsskyddet i reseförsäkringen gäller endast vid avbeställningar på grund av akut sjukdom, olycksfallsskada eller dödsfall – inte om du vill avstå din resa av andra orsaker, som exempelvis den aktuella jordbävningen.

  Vad gör jag om jag eller någon närstående är skadad?

  • Kontakta snarast SOS International som har öppet dygnet runt, +46 8 670 40 00.

  Läs mer 

  Reseinformation 

  Följ utvecklingen om läget i Grekland och Turkiet.

  Läs mer på svenska ambassaden i Greklands webbplats

  Läs mer på svenska ambassaden i Turkiets webbplats

  Så gäller försäkringsskyddet i Bank- och Betalkortet

  • Försäkringsskyddet i Länsförsäkringars bankkort gäller om du betalat minst 75 procent av din resa med kortet. Försäkringen gäller om du inte kan fullfölja din påbörjade resa som planerat på grund av att flyget blir försenat eller inställt – oavsett orsak. Blir förseningen mer än åtta timmar betalar vi 1 000 kronor. Efter 36 timmars försening betalar vi ytterligare 2 000 kronor. Högsta ersättningsbelopp är 3 000 kronor per person. 
 • Försäkringar

  För föreningar, eldsjälar eller organisationer som på olika sätt gör insatser som främjar utveckling och trygghet i Gästrikland och Hälsingland har vi startat LF Samhällsfond.

  Genom fonden vill vi uppmuntra och stötta er som arbetar utvecklande och hållbart, för våra barn och unga och för Gävleborgs bästa.

  Du ska vara skriven i Gävleborgs län eller att din verksamhet har sitt säte här för att kunna söka medel ur fonden.

 • Försäkringar

  Funktionen kontaktlösa betalningar kan du slå av och på i appen, klicka på Hantera köpspärrar eller i internetbanken, gå in under Kortfliken och menyn Inställningar. Efter att du slagit på eller av funktionen behöver du göra ett vanligt kortköp eller uttag med chip och pinkod för att ändringen ska slå igenom.

 • Försäkringar

  På grund av ett tekniskt fel hos Upplysningscentralen kan du ha fått ett brev om att Länsförsäkringar beställt en bevakningstjänst på ditt företag. Upplysningscentralen kommer att kontakta dig som fått det felaktiga brevet.

 • Försäkringar

  Testa din brandvarnare ofta
  Helst ska du testa din brandvarnare en gång i månaden genom att trycka på knappen och hör du en signal fungerar den som den ska.

  Tjuter den inte, byt batteri eller hela brandvarnaren
  En brandvarnares livslängd är ungefär 8-10 år, men fungerar inte brandvarnaren vid testet, börja med att byta batteri. Fungerar inte det så ersätt varnaren.

  Blir känsligare av smuts
  Tjuter din brandvarnare helt utan anledning så kan det vara som så att den är smutsig eller att batteriet har tagit slut. Ha det som en rutin att rengöra din brandvarnare på utsidan en gång om året med en fuktig trasa eller mjuk borste.

  Hur många brandvarnare behöver jag?
  Ett mått du kan utgå ifrån är att en brandvarnare täcker ett område på ungefär 60 kvm och att du helst ska ha en brandvarnare på varje våningsplan i din bostad. Tänk även på att inte placera dem i ett hörn eller för nära väggen. Minst 60 cm från vägg eller hörn är tumregeln.

  Var slänger jag den gamla?
  Brandvarnare klassas som elektronikavfall och slängs på en återvinningscentral. Glöm inte bort att plocka ur batteriet och sortera det bland batterier.

  Var förberedd
  Fundera igenom vad du ska göra om det börjar brinna – innan det händer. Vad ska barnen göra, och var ska de ta vägen t ex. Hur larmar man? Att ha bestämt en samlingsplats någonstans utomhus är väldigt klokt så att alla snabbt kan se att alla är välbehållna.

Till frågor och svar

Kontakta oss

026-14 75 00

Fler kontaktuppgifter