Hur skapar vi en tryggare framtid för våra småföretagare?

Livesändning fredag den 13 maj 2022 klockan 12.00

I en färsk rapport som vi tagit fram ser vi bland annat att hela 4 av 10 företagare saknar tjänstepensionsavsättningar till sig själva eller sina anställda, och andelen har ökat sedan 2008. Det riskerar att påverka både dem själva och samhället längre fram. Under vårt kostnadsfria webbinarium presenterar vi rapporten i korthet och diskuterar därefter vilka möjligheter till förändring som finns tillsammans med Småföretagarnas Riksförbund och Minpension.se.

Om webbinariet

  • Digitalt webbinarium via Youtube.
  • Längd: ca 30 min.
  • Kostnadsfritt.

Klicka här för att se webbinariet 

Trygghetsgapet för företagare utan tjänstepensionslösning

Företagare som inte erbjuder någon tjänstepensionslösning till sig eller sina anställda riskerar att få mycket lägre pension än den som har tjänstepension. Det många dessutom inte vet är att tjänstepension är så mycket mer än bara ett pensionssparande; den innehåller ofta skydd vid långvarig sjukdom, olycksfall och dödsfall. Skydd som kan vara värdefullt för företagaren och hens familj. När det är dags för pensionering kan tjänstepensionen utgöra nästan hälften av det totala pensionskapitalet, en summa som kan bli svår att leva utan om man inte kompenserat med ett eget sparande under arbetslivet.

Icons/70px/Quotation-mark-70
Att erbjuda tjänstepension stärker företagets anseende som arbetsgivare.
/Trifa Chireh Pensionsekonom Länsförsäkringar

Träffa panelen

Trifa Chireh, Pensionsekonom

Trifa arbetar som pensionsekonom på Länsförsäkringar. Hon brinner för att sprida kunskap om pension och trygghetslösningar för såväl privatpersoner som företagare.

Följ henne på Instagram: 
@trifa_chireh_pensionsekonom

Mathias Collén, VD Länsförsäkringar Fondliv

Mathias har med sina 17 år i branschen lång erfarenhet av allt som rör pension. Idag leder han Länsförsäkringars fondförsäkringsbolag och brinner för att så många som möjligt ska få en hög och hållbar pension. 

Mattias Andersson, Näringspolitiskt ansvarig och styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund

I sin roll som näringspolitiskt ansvarig driver Mattias ett politiskt och opinionsbildande påverkansarbete i frågor som berör landets småföretagare. Småföretagarnas Riksförbund har nyligen släppt rapporten Strutseffekten för att belysa de problem kring val av tjänstepension som många småföretagare ställs inför.

Kristina Kamp, Pensionsekonom på Minpension.se 

Hon är en av Sveriges ledande pensionsexperter. I radio och press kan du ofta ta del av hennes tankar kring olika frågeställningar som berör din pension och pensionärer. 


Länsförsäkringar