Välkommen att jobba hos oss

Nyfiken på Länsförsäkringar?

Du är välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om hur det är att jobba på Länsförsäkringar.

Se våra lediga jobb

Här hittar du alla lediga jobb hos oss just nu.

  • En av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare
  • Vi finns över hela landet
  • Vi ägs av våra kunder

Att jobba hos oss

En unik arbetsgivare

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Vi är 23 självständiga bolag, utspridda över hela Sverige. I Stockholm finns dessutom Länsförsäkringar AB, som vi äger tillsammans. Eftersom varje lokalt bolag agerar på sin hemmaplan, är vi nära våra kunder och delar deras verklighet.

Vi har inga externa aktieägare – varje bolag ägs av sina sakförsäkringskunder. Eller, för att uttrycka det enkelt: våra kunder äger oss. Därför har vi inga andra intressenter än just dem. Vi är nära våra kunder – både geografiskt och affärsmässigt.

 

Vi är försäkringsbranschens populäraste arbetsgivare

KarriärBarometern

När Sveriges yrkesverksamma yngre akademiker i kategori Ekonomi röstar fram sina drömarbetsgivare är Länsförsäkringar för tionde året i rad populärast inom försäkringsbranschen. Vi är även det enda försäkringsbolaget som hamnar bland de 100 mest attraktiva arbetsgivarna, på plats 53.

FöretagsBarometern

När ekonomstudenter på landets universitets- och högskolor röstar fram sina drömarbetsgivare är Länsförsäkringar, för femtonde året i rad, försäkringsbranschens populäraste arbetsgivare. Bland samtliga företag är vi på plats 46 bland de 100 främsta. Det visar Universums årliga undersökning FöretagsBarometern.

Sveriges bästa arbetsgivare

Länsförsäkringar hamnade på plats 26 i topplistan "Sveriges bästa arbetsgivare 2017" där våra medarbetare själva får välja! I undersökningen får man bland annat ta ställning till rykte och image, jobbegenskaper, människor och kultur samt lön och utvecklingsmöjligheter.

Branschbäst i karriärbarometern 2017  

Utvecklingsmöjligheter

Att utvecklas på jobbet är viktigt och i länsförsäkringsgruppen har vi en enorm bredd av yrkeskompetenser, vi finns i hela Sverige och kan erbjuda bra utvecklingsmöjligheter.

Utvecklas hos oss

Med vår bredd inom bank, försäkring och fastighetsförmedling kan vi på Länsförsäkringar erbjuda våra medarbetare olika utvecklingsmöjligheter. Hos oss kan du utvecklas i din befintliga roll eller i en ny tjänst genom att ”byta jobb på jobbet” där du har en fördel av tidigare erfarenheter. 

Det är inte ovanligt att våra medarbetare rör sig mellan våra 23 lokala bolag eller söker sig till det gemensamma service- och utvecklingsbolaget i Stockholm – det berikar både dig som person, vår bolagsgrupp och servicen till våra kunder.

Utbildning som ger dig fler möjligheter

Vi kan erbjuda dig allt från grundutbildningar till diplomerade affärsutbildningar inom liv-, bank- och sakförsäkringsområdet. Det finns även gott om program inom ledarskap, både för den som vill bli och är ledare.

Läs mer om några medarbetares utvecklingsresa hos oss

Karin Liljegren

Bankrådgivare Dalarnas Försäkringsbolag

När hon har flyttat har hon sökt sig till Länsförsäkringar på den nya orten.

– Jag har alltid trivts och för mig har det alltid löst sig fantastiskt smidigt.

Anders Nises

Underwriter Länsförsäkringar AB

Han började sommarjobba i Dalarna och idag åtta år senare arbetar han som underwriter på Länsförsäkringar i Stockholm.

– Länsförsäkringar är en arbetsplats med en tillåtande och empatisk företagskultur där intern rörlighet och vidareutveckling uppmuntras, säger Anders.

Yrkesroller

Inom Länsförsäkringsgruppen finns många vägar att gå. Vare sig du vill jobba som skadereglerare, bankrådgivare, projektledare, säljare eller kommunikatör så har vi en plats för dig.

Student

studenter

Vi kan erbjuda flera vägar in i företaget för dig som är student. Kontakta oss för att veta mer om dina möjligheter till praktikplats, extrajobb eller examensjobb.

Personalstatistik länsförsäkringsgruppen

Ledning och förtroendeposterKvinnorMän
Chef 345 430
Vd 13 20
Ledningsgrupp 111 137
Styrelseledamot 120 166
Fullmäktigeförsamling 492 769

Siffrorna avser de 23 länsförsäkringsbolagen och Länsförsäkringar AB-koncernen per den 31 december 2017. 

 

  • Antal tillsvidareanställda: 6 388, varav 3 520 kvinnor och 2 868 män.
  • Medelålder: kvinnor 44 år och män 44 år.
  • Total sjukfrånvaro: 3,6 procent.