Av: Mattias Haräng

19 olika initiativ

Under andra kvartalet 2023 delade Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond ut ekonomiskt stöd till föreningar och verksamheter som betyder mycket för barn och unga – sammanlagt handlar det om 19 olika initiativ.

Ett av dessa initiativ är IK Huges satsning på ett tjejhockeylag.

- Vi vill locka fler tjejer till ishockeyn. Med hjälp av pengarna som vi nu får från Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond, kommer vi att kunna köpa hockeyutrustning som vi sedan kan låna ut. Det är viktigt för att tjejer, som kanske inte har de ekonomiska förutsättningarna, ska få möjligheten att prova ishockey, säger Adam Larsson, tränare och lagledare.

IK Huges satsning på tjejhockey drog igång förra säsongen – och till första träningen kom 25 tjejer i åldrarna 4–8 år. Vid säsongens slut hade samma grupp växt till ett 40-tal tjejer.

- Det är många tjejer som är intresserade av hockey, men vi behöver ge dem rätt förutsättningar, säger Adam.

En trygg barndom – på lika villkor

Länsförsäkringar Gävleborg startade samhällsfonden 2016 – då som ett av de första länsbolagen inom Länsförsäkringargruppen. Sedan dess avsätter man årligen en del av bolagets vinst till samhällsfonden.

- Vi på Länsförsäkringar Gävleborg vill ge barn och unga en trygg barndom – på lika villkor, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, hållbarhetsansvarig vid Länsförsäkringar Gävleborg.

Exempel på föreningar som, under andra kvartalet 2023, fått ekonomiskt stöd från Länsförsäkringar Gävleborgs samhällsfond är:

Kontakt

Se alla pressmeddelanden