Dalarnas Försäkringsbolag har inlett samarbete med tennisspelaren Stefan Olsson

Stefan Olsson, bördig från Sundborn och numera Djurås-bo, spelar rullstolstennis på elitnivå för Falu TK när han inte representerar landslaget. Meritlistan är redan lång och imponerande, med bland annat två segrar i Wimbledon, ett OS-guld och ett silver. Nästa stora mål är OS i Tokyo nästa år.

Stefan Olsson
Stefan Olsson på Brittish Open

- Det känns jättekul att få samarbeta med just Dalarnas som är så uppskattade, säger Stefan. En uppfattning som vi också delar, hela familjen är kunder i bolaget, vi gillar att det är så lokalt. Det stöd jag får från Dalarnas som en del i vårt samarbete gör min satsning mer professionell. Jag kommer kunna lägga upp min träning bättre, det blir stor skillnad.

Förebild för många

På Dalarnas är man glada över samarbetet med en idrottsprofil inom parasport, som blivit en förebild för många med sin inställning både till idrotten och livet i övrigt.
- För oss är det glädjande att få stötta Stefan Olsson i hans satsning, säger Per-Ove Nordahl på Dalarnas Försäkringsbolag. Vi vet att idrotten spelar en viktig roll för väldigt många i vårt län, kanske särskilt för den som har en funktionsvariation. Vi vill vara med och bidra till en hälsosam och meningsfull fritid, och vet att våra mest framgångsrika idrottare ofta blir både symboler för länet och en inspirationskälla för många, inte minst barn och ungdomar.

Tennisens betydelse för hela livet

Stefan har spelat tennis sedan sjuårsåldern, då han deltog i en prova-på-aktivitet i Falun.
- De hade bjudit in Sveriges då bäste inom rullstolstennis, när jag fick prova var det eufori på hög nivå. Jag ville inte ens äta lunch, bara fortsätta spela. Sedan dess har jag varit förälskad
i sporten.

Stefan föddes med muskelsjukdomen Artrogrypos, vid första läkarutlåtandet var beskedet att han inte ens skulle kunna sitta upp.
- Sjukdomen innebär att jag har korta stela leder och för lite muskelfibrer. Innan jag började träna kunde jag inte sätta på mig strumporna själv, nu spelar jag min bästa tennis någonsin och satsar hårt mot mitt femte Paralympics. Tennisen har betytt oerhört mycket för hela mitt liv, inte bara på planen. Vid tretton års ålder hade jag redan varit ute och rest på egen hand med rullstolen, det hade inte varit möjligt utan idrotten. Men jag tror inte det gäller bara oss med funktionsvariationer, att leva ett aktivt liv är bra för alla.

Vill uppmärksamma parasport

Framåt kommer Dalarnas att följa Stefan via bolagets digitala kanaler.
- Vi vill vara med och bidra till att lyfta fram parasporten, som jag personligen anser förtjänar mer uppmärksamhet än vad vi ser idag. Stefan är en förebild som kan inspirera andra, på det sätt han själv föll för den här sporten i unga år, avslutar Per-Ove Nordahl.

 

Kort fakta om Stefan Olsson: 

Ålder: 32 år
Familj: Hustrun Mirjami och sonen Vincenzo, 2,5 år.
Bor: I Djurås
Klubb: Falu TK
Världsranking: Singel: #6 Dubbel: #5

Stefan och Per-Ove Nordahl

På bilden: Stefan Olsson och Per-Ove Nordahl, sponsringsansvarig Dalarnas Försäkringsbolag.

Se alla nyheter